Menu
NL
Logo Scart 840X500 Filled

SCART

Kennisplatform

Kennisplatform over de preservering van audiovisueel erfgoed

De SCART-website biedt toegang tot de immer uitdijende pool van kennis over de preservering van audiovisueel erfgoed die wordt gecreëerd door PACKED vzw en haar partnerorganisaties.

SCART

Evoluties zoals het snelle in onbruik raken van technologieën en formaten, de overgang van een analoge naar een digitale wereld en de immer toenemende productie van audiovisueel materiaal, plaatsen instellingen die audiovisuele collecties verzamelen, beheren en bewaren voor enorme uitdagingen. De SCART-website biedt toegang tot de immer uitdijende pool van kennis over de preservering van audiovisueel erfgoed die wordt gecreëerd door PACKED vzw en haar partnerorganisaties. Hij heeft tot doel geheugeninstellingen en anderen te helpen bij hun preserveringstaken.

Projectresultaten

Een belangrijk deel van deze expertise is het resultaat van projecten waarin PACKED vzw was of is betrokken. Een voorbeeld van een dergelijk project is Obsolete apparatuur – het behoud van afspeel- en weergaveapparatuur voor audiovisuele kunst (2009-2011), een samenwerking tussen PACKED vzw en het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Het doel van dit project was de digitalisering en de langetermijnbewaring te verbeteren en verzekeren van audiovisuele kunstenwerken die worden bedreigd door het in onbruik raken van essentiële afspeel- en weergaveapparatuur.

Vlaanderen - Verbeelding werkt