Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Wikimedianederland Logo

Logo Wikimedia Nederland.

Wikimedia Nederland: conferentie WikiconNL

08.03 - 09.03.19 event

Op 8 en 9 maart 2019 vindt in de Social Impact Factory in Utrecht WikiconNL plaats, een tweedaagse conferentie over Wikipedia, Wikimedia en vrije toegang tot informatie in de breedste zin van het woord. WikiconNL biedt ruimte voor onderwerpen als auteursrecht, facts matter en (linked) open data. De conferentie biedt een open podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis.

WikiconNL richt zich op organisaties en geïnteresseerden die deel uitmaken van de Wikimedia-beweging, haar een goed hart toedragen, of actief zijn op het gebied van open kennis, open cultuur of open data. Ze richt zich niet enkel tot Wikimedianen, maar ook tot onderzoekers, grootgebruikers van Wikimedia, medewerkers van archieven, bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen en geïnteresseerden in opensourcetoepassingen.

"Wikipedia is meer!" is het thema van de conferentie. In 2019 wordt Wikipedia achttien jaar, en dus volwassen. Daarom wordt in de conferentie gekeken naar hoe Wikipedia gegroeid is, in wat voor wereld Wikipedia binnentreedt en welke verantwoordelijkheden de Wikimediabeweging neemt en toebedeeld krijgt. Welke plaats nemen Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en de andere Wikimediaprojecten in de wereld in? Met welke openkennisinitiatieven werkt de Wikimediabeweging al samen, en met welke moet zij samenwerken? Wat kunnen en willen overheden, bedrijven en kennis- en erfgoedinstellingen met Wikimedia? En hoe kan ervoor gezorgd worden dat Wikimedia klaar is voor 2030?

Je kunt je als deelnemer registreren door het online inschrijvingsformulier in te vullen.

WikiconNL is de voortzetting van de Wikimedia Conferentie Nederland (WCN).

Vlaanderen - Verbeelding werkt