Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Ba332C8D 00Fe 4Bcd Ad4B 70Aabdb48D14

E-HERITAGE 2018: voorstellen conferentiepresentaties

01.04.18 oproep

De preservering van cultureel erfgoed is een complexe taak die vaardigheden en technieken vereist die voortdurend moeten worden verbeterd. Deze tweedaagse International Conference on VR Technologies in Cultural Heritage wil verder gaan dan een klassieke conferentie. Ze biedt experts, bibliothecarissen, onderzoekers en alle andere betrokken belanghebbenden ook vorming op verschillende niveau’s en kansen om op multidisciplinaire samen te werken. De conferentie vindt plaats op 29 en 30 mei 2018 in Brasov (Roemenië).

Het opzet van VRTCH’18 is:

  1. Nieuwe onderzoeksresultaten bekendmaken
  2. Deelnemers trainen in verschillende aspecten van de zorg voor cultureel erfgoed via VR technologieën
  3. Een omgeving aanbieden waarin deelnemers in dialoog gaan en kennis kunnen uitwisselen
  4. Een netwerk op te bouwen van experten en nieuwe samenwerkingen voor de toekomst mogelijk maken

VRTCH’18 wordt georganiseerd in de context van het Europees jaar van het Cultureel erfgoed, waardoor op de recente evoluties kan worden ingespeeld. Het einddoel is om zoveel mogelijk deelnemers met een zo divers mogelijke achtergrond samen te brengen, om zo een zeer heterogeen publiek de kans te geven een goed begrip te krijgen van de bestaande noden, voorwaarden en technische vereisten in dit onderzoeksdomein.

Onderzoekspapers over materieel en immaterieel Cultureel erfgoed kunnen worden ingestuurd.

Our goal is to welcome research papers on tangible and intangible Cultural Heritage. Er worden presentaties gezocht over het gebruik van state-of-the-art technologieën en materialen voor de preservering  en digitalisering van cultureel erfgoed content, gaande van archeologische sites en monumenten tot musea en galeries. VRTCH'18 zal relevante onderwerpen kiezen zoals bedrijfsklare technologieën die het aannemen van duurzame denkkaders kunnen aantonen bij het algemeen publiek, bedrijven, curators en cultuurprofessionals. Er zijn alvast een aantal beleidsmakers uitgenodigd die het bredere publiek hierin beïnvloeden, zoals lokale museumdirecteurs, de leiding van de oudste evangelische kerken, en vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten.

Meer info: http://www.eheritage.org/eheritage-2018-conference/

DE OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN LOOPT TOT 1 APRIL 2018.

Vlaanderen - Verbeelding werkt