Menu
NL
Vrouwen Van De Dans In T Rood

Vrouwen van de dans in 't rood: webinar en Wikipedia-schrijfsessies

17.04.20 vorming

Ben je een dansliefhebber en wil je leren hoe je kan bijdragen aan Wikipedia? Neem dan deel aan ons webinar editeren op Wikipedia en schrijf mee over vrouwen uit de danswereld. Het Wikiproject Women in Red staat deze maand in het teken van dans, en op 25 april vieren we in Vlaanderen en Brussel de Dag van de Dans. Wij willen met dit initiatief mee zorgen dat er op Wikipedia zoveel mogelijk biografieën te vinden zijn van vrouwelijke dansers en choreografen.

Op Wikipedia, de meest geraadpleegde encyclopedie ter wereld, vind je vandaag te weinig informatie over belangrijke vrouwen. Hun naam verschijnt als een rode link, omdat zij nog geen Wikipediapagina hebben. Het Wiki-project Women in Red wil deze gendergap dichten door zoveel mogelijk biografieën van vrouwen toe te voegen. Meemoo, CEMPER en Wikimedia België organiseren daarom een trainingssessie via video conferencing en virtuele vragenuurtjes om zowel beginnende als meer gevorderde Wikipedia-schrijvers op weg te helpen bij het schrijven over vrouwen van de dans. 

Zin om mee te doen?

Surf naar de projectpagina en voeg jezelf toe als deelnemer. 

Hulp nodig?

  • Volg een trainingssessie via video conferencing voor beginnende Wikipedia-schrijvers op vrijdag 17 april van 10u tot 12u. Je hebt alleen een laptop/desktop of tablet nodig om deze sessie te kunnen volgen. 
  • Stel al je vragen tijdens onze virtuele vragenuurtjes. We helpen iedereen zowel bij technische vragen, als met tips & tricks voor het schrijven van een goed artikel over dans en het vinden van online bronnen op vrijdag 17 april van 15u tot 16u en vrijdag 24 april van 10u tot 11u.
  • Inschrijven hiervoor is verplicht.
Vlaanderen - Verbeelding werkt