Menu
NL
Het Archief Landscape

VIAA: Het Archief, de sleutel tot Vlaams beeld en geluid

De voorbije eeuw was er een explosie van beeld en geluid, ook in Vlaanderen. Om dit kwetsbare materiaal zo veel mogelijk te digitaliseren en duurzaam te bewaren, sloeg VIAA de voorbije jaren de handen in elkaar met organisaties uit de cultuur-, media- en overheidssector. Maar hoe blijft deze enorme rijkdom aan Vlaams archiefmateriaal doorzoekbaar?

Vandaag lanceert VIAA samen met meer dan 100 partners Het Archief. Op dit online platform worden titels, beschrijvingen, trefwoorden en technische data over video- en audiofragmenten uit de Vlaamse cultuur-, media- en overheidssector doorzoekbaar voor iedereen. Zo krijg je voor het eerst online inzicht in wat er allemaal in het VRT-archief te vinden is. Op hetarchief.be kan je ook grasduinen in beschrijvingen van beeld- en geluidsfragmenten van landelijke en regionale omroepen, podiumkunstenorganisaties, musea, archieven, enkele universiteiten en overheidsinstellingen. De filmpjes en geluidsfragmenten zelf kan je niet raadplegen, maar op deze manier krijg je wel een overzicht waar dit audiovisueel materiaal in Vlaanderen te vinden is.

Zin om in de audiovisuele archieven te snuisteren en te ontdekken welke schatten waar bewaard worden? Surf snel naar www.hetarchief.be.

Vlaanderen - Verbeelding werkt