Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Cassette

Een compact audiocassette.

VIAA: lancering kenjedrager.be

VIAA wil zoveel mogelijk audiovisueel materiaal redden van zijn ondergang. Op de Dag van het Audiovisueel Erfgoed, met dit jaar als thema ‘Your story is moving’ hebben zij in dat kader www.kenjedrager.be gelanceerd. Bezit jij ook nog cassettes, vinylplaten of oude spoelen, en weet je niet wat je daarmee aan moet? Dan kun je op deze website ontdekken wat je in handen hebt en informatie vinden over mogelijkheden voor bewaring en digitalisering. VIAA verzamelt op deze website alle praktijkkennis uit de verschillende digitaliseringsprojecten van de laatste jaren.

Eerste Hulp bij Audiovisueel Erfgoed

De werking van VIAA is gericht op het beeld en geluid dat bewaard wordt bij Vlaamse erfgoedinstellingen, archieven, musea en de mediasector. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen pareltjes te vinden zijn op de Vlaamse zolders. Zowel de VIAA-partners als particulieren kunnen met hun vragen vanaf nu terecht op www.kenjedrager.be.

Daar verzamelt VIAA alle kennis die zij met hun verschillende digitaliseringsprojecten verkregen hebben. Met een beslissingsboom - gestoffeerd met foto’s en leuke weetjes - kom je te weten of wat jij in handen hebt een Video 2000, MiniDisc of misschien wel een Betacam is. Daarbovenop krijg je hulp bij het uitzoeken of de inhoud op de drager erfgoedwaarde heeft. Je vindt er ook enkele tips om het materiaal te bewaren en wordt op weg gezet voor het omzetten van je drager naar een digitaal formaat. Zo vind je op de website niet alleen richtlijnen voor een goede bewaring, maar ook een template die je gerichte vragen helpt stellen aan digitaliseringsfirma's. 

De website heeft zijn eigen link, maar is ook bereikbaar via de VIAA-website. Om de informatie nog vindbaarder te maken, biedt VIAA ook iFrames aan. Daarmee kan de website geïntegreerd worden op een andere website, bijvoorbeeld die van jou. Er kan ook met directe links naar de aparte secties verwezen worden, zodat antwoorden snel en gemakkelijk gevonden kunnen worden.

www.kenjedrager.be werd door VIAA ontwikkeld in samenwerking met PACKED vzw.Vlaanderen - Verbeelding werkt