Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Art Host Limasite Postcoverimage 580X330Rgb144Dpi

LIMA: Symposium Transformation Digital Art

22.03 - 23.03.18 event

Op 22 en 23 maart 2018 organiseert LIMA in Amsterdam voor de derde maal 'Transformation Digital Art', een internationaal symposium over born digital en softwarebased kunstwerken en het behoud ervan voor de toekomst. De voortdurende evolutie en opkomst van (nieuwe) technologieën creëert een unieke mogelijkheid voor kunstenaars om ermee te experimenteren, te spelen en te creëren, maar ze vormen ook een uitdaging voor degenen die de verantwoordelijkheid dragen om de toekomstige presentatie van de resulterende kunstwerken te verzekeren. Het behoud van en de toegang tot born digital kunstwerken is uitdagend omwille van o.a. hun procesmatige en performatieve karakter, de oncontroleerbaarheid van de (presentatie)platformen en de (interpretatieve) rol van de conservatoren.

Hoe met de veranderlijkheid van digitale werken om te gaan is een vraag die kunstenaars, wetenschappers, critici, verzamelaars, conservatoren, curatoren en erfgoedspecialisten delen. Op het symposium zullen internationale sprekers hun vragen, aanpak, best practices en onderzoek uitwisselen met betrekking tot zowel door kunstenaars geïnitieerde als institutionele strategieën.

Met genoegen kondigen we de kunstenaars, conservatoren, onderzoekers en curatoren aan die zullen bijdragen aan het symposium: Karen Archey (Stedelijk Museum Amsterdam), Josephine Bosma (Critica), Yves Bernard (iMAL), Serena Cangigio (SUPSI), Louise Cone (National Gallery of Denmark), Annet Dekker (Universiteit van Amsterdam), Harm van den Dorpel (Kunstenaar), Constant Dullaart (Kunstenaar), Patrícia Falcão (Tate Modern), Paulien ‘t Hoen (SBMK), Aurora Loerakker (Van Abbemuseum), Geert Lovink (INC), Aymeric Mansoux (Kunstenaar), Rachel Somers Miles (LIMA), Arthur van Mourik (Centraal Museum Utrecht), Geert Mul (Kunstenaar), Martine Neddam (Kunstenaar), Marcel Ras (NDE), Joost Rekveld (Kunstenaar), Morgane Stricot (ZKM), Sylvia van Schaik (RCE), Mila van der Weide (LIMA), en Gaby Wijers (LIMA).

Meer informatie over het event vind je hier

De inschrijving is geopend zie http://bit.ly/2E6Kj2R

Vlaanderen - Verbeelding werkt