Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Sharecare

Sharing is Caring - Brussels Extension : Opening up with Wikimedia

20.06.17 event

Sharing is Caring is een conferentieplatform dat samenwerken en delen in de erfgoedsector wil stimuleren. Naar analogie met de TED-conferenties en de lokale TED-achtige evenementen (TEDx) verspreidt het format zich van Denemarken naar andere landen. De lokale organisatoren kiezen zelf thema’s die dicht bij hun eigen context en gemeenschap staan. Na de eerste uitbreiding naar Hamburg, organiseren Wikimedia België en PACKED vzw een Brusselse editie. De studiedag 'Sharing is Caring - Brussels Extension: Opening up with Wikimedia' zal plaatsvinden op 20 juni in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium.

De 'Sharing is Caring – Brussels' conferentie introduceert de Belgische erfgoedsector tot de mogelijkheden die de verschillende Wikimedia platformen te bieden hebben voor de erfgoedsector om hun digitale collecties te ontsluiten en te valoriseren. De conferentie zal voorbeelden van musea, bibliotheken en archieven uit België en het buitenland tonen.

Naast het showcasen van Wiki-GLAM samenwerkingen, is het doel van de conferentie om gemotiveerde individuen en instellingen te vinden waarmee content donaties georganiseerd kunnen worden en (creatief) (her-)gebruik kan worden gestimuleerd.

#SharecarexBXL

Meer informatie en het programma op : http://sharecare.nu/brussels-x-2017/

Schrijf je nu in op eventbrite

Vlaanderen - Verbeelding werkt