Menu
NL
Oopjen Curtain View 1024X640 2

Bron: sharecare.nu

Sharing is Caring 2019

22.11.19 event

Op vrijdag 22 november 2019 vindt in Amsterdam de conferentie Sharing is Caring plaats. Het doel van de conferentie is de uitwisseling van ideeën en goede praktijken tussen erfgoedinstellingen die hun collectie of digitale content hebben beschikbaar hebben gemaakt voor vrij (her)gebruik of plannen in die zin hebben. Het hoofdthema is het uitbreiden van open collectiedata en de uitdagingen voor musea bij het vindbaar, toegankelijk, uitwisselbaar en herbruikbaar maken van de volledige context van collectieobjecten. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar onderzoeksdata.

Het programma omvat een breed gamma aan presentaties en lightning talks door experten uit verschillende landen. De conferentie is niet alleen een forum voor presentaties, maar ook en vooral voor discussie en gelegenheid tot ontmoeting. Het evenement vindt dit jaar plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Meer info over inschrijvingen, de oproep voor lightning talks (tot 1 oktober) en het volledige programma vind je op de website van het Rijksmuseum.

Contact opnemen met de organisatoren kan via sharecare@rijksmuseum.nl

Volg updates over het evenement op de ShareCare website en op Twitter #Sharecare19

Over de editie 2017, die in Brussel plaatsvond en waarvan PACKED co-organisator was, kan je meer lezen in ons nieuwsbericht dat verslag uitbrengt over dat event.

Vlaanderen - Verbeelding werkt