Menu
NL
Forest Vorst Edit A Thon In Brass 1

edit-a-thon in BLI:B in BRASS-gebouw, Vorst, België

Recente Wikipedia-schrijfsessies

In april 2017 zijn Het Firmament, PACKED vzw en Wikimedia België, met de steun van de VGC, gestart met een reeks Wikipedia-schrijfsessies over dans in Brussel. De eerste schrijfsessies vonden plaats in het kader van de Dag van de Dans, nadien volgden ook sessies in het kader van het Theaterfestival. Op 9 december 2017 organiseerden we, samen met de Nederlandstalige openbare bibliotheek van Vorst, een nieuwe schrijfsessie. Het onderwerp was enerzijds de Vorstse dansscene (met Rosas en P.A.R.T.S. om de hoek) en anderzijds de geschiedenis en het erfgoed van Vorst . Zeven mensen schreven enthousiast, met diverse verbeterde en nieuwe Wikipedia-pagina's als resultaat. Op 18 december 2017 organiseerde PACKED vzw ook nog een schrijfsessie voor de theaterwetenschappers aan de VUB.

Resultaten 9 december 2017

Verbeterde pagina's over het gemeentehuis van Vorst (NL), de gemeente Vorst (FR) en het Joseph Marienstadion (EN) van voetbalclub Sint-Gillis (dat overigens een Olympisch stadion was tijdens de Spelen van 1920!). 
In het danssegment: nieuwe pagina's over choreografen/dansers Pieter Ampe en Bára Sigfúsdóttir. 

Resultaten 18 december 2017

De vier studenten die bij professor Ronald Geerts hun kennis over het Vlaamse theater na 1945 bijschaven moeten dit semester geen gewone paper schrijven of een presentatie geven. In de plaats daarvan schrijven ze mee op Wikipedia om er de kennis binnen hun interessegebied online vrij beschikbaar te maken. De studenten kozen elk een onderwerp, zochten online en offline bronnen en schreven onder begeleiding van PACKED vzw hun eerste artikels. Op dit moment worden deze nog een beetje bijgeschaafd tot ze klaar zijn voor publicatie, maar we kunnen dus onder meer uitkijken naar nieuwe artikels over Etherisch Strijkersensemble Parisiana en Tutti Fratelli en een stevig bijgewerkt artikel over Toneelgroep Ceremonia. Hopelijk hebben de studenten de smaak te pakken en volgen andere opleidingen het voorbeeld van de VUB om Wikipedia in te zetten binnen de relevante vakken.

Foto's van de schrijfsessie in Vorst vind je hier


foto: By Romaine (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons

Vlaanderen - Verbeelding werkt