Menu
NL
Open Belgium Logo Big

PACKED vzw: presentaties Open Belgium 2018

Op 12 maart 2018 gaf PACKED vzw een presentatie op de conferentie Open Belgium 2018 in Louvain-la-Neuve: 'Linked Open Data in Limbo: Co-Creation as a Catalyst for Open Cultural Heritage Resources'. Daarin riepen we collectiebeherende instellingen op om hun maatschappelijke rol te herdenken in de context van maatschappelijke en technologische veranderingen. We illustreerden dat aan de hand van onze opendataprojecten. We riepen ook de opendatagemeenschap op om de erfgoedsector meer te bevragen, en eventueel bij te dragen door het ontwikkelen van tools.

De Open Belgium Conference is een initiatief van Open Knowledge Belgium en tracht vanuit de 'open community' diverse voorbeelden van open werking en projecten op één dag samen te brengen. Cultuur en erfgoed zijn een voorbeeld van de verschillende domeinen waarbinnen met open data gewerkt wordt.

Alle andere presentaties van deze bijeenkomst zijn hier online beschikbaar. De captaties van de overige presentaties vind je hier. Onze presentatie is ook beschikbaar op de Slideshare-account en het YouTube-kanaal van PACKED vzw.


Vlaanderen - Verbeelding werkt