Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Eindejaarsreceptie Packed 2018 Jpg Large

PACKED: bedankt voor je komst naar eindejaarsdrink!

18.12.18 event

PACKED vzw nodigde op dinsdag 18 december 2018 in Cinema Nova zijn netwerk uit om acht jaar werking als expertisecentrum digitaal erfgoed feestelijk af te sluiten, en ons na een terugblik te lanceren voor de fusie met VIAA en LUKAS. Daarnaast reikte Wikimedia Belgium ook prijzen uit voor de fotowedstrijd Wiki Loves Heritage.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de ondersteunende werking van LUKAS en PACKED vzw toegevoegd aan VIAA. Minister Gatz besliste dit met het oog op schaalvergroting en efficiëntiewinsten. Om de intentie om onze werking ook in de nieuwe organisatie voort te zetten duidelijk te maken en ons netwerk te bedanken organiseerden we een eindejaarsdrink in de alternatieve cinemazaal Cinema Nova.

Na ontvangst met een drankje en hapje aan de toog, verplaatsten we ons naar de projectiezaal waar PACKED-voorzitter Frank Lubbers, FARO-directeur Marc Jacobs en ex-PACKED medewerker Henk Vanstappen terugblikten op de verwezenlijkingen van PACKED vzw en het nut van expertisecentra.

Er werd ook alvast nagedacht over de toekomst. Marc Jacobs merkte op dat de sector nog wacht op de omzetting van de Visienota 'Een Vlaams Cultuurbeleid in het Digitale Tijdperk' in concrete actieplannen en pleit dat het PACKED-team hier binnen de nieuwe organisatie een belangrijke rol in kan spelen. Dat PACKED vzw zich in het verleden altijd als een sparringpartner voor de sector heeft opgesteld is een waarde die zeker ook in de nieuwe organisatie bewaard moet blijven. VIAA-voorzitter Johan Swinnen pleitte alvast voor het bewaren van het unieke karakter van het PACKED-team.

Wikimedia België reikt prijzen uit aan de winnaars van de fotowedstrijd Wiki Loves Heritage. De winnende foto's voor de Belgische prijsuitreiking van Wiki Loves Heritage kun je hier bekijken en downloaden.

Na afloop van de presentaties klonken we alvast op een nieuw jaar vol uitdagingen en opportuniteiten. Tenslotte wil het PACKED-team de sector bedanken voor de fijne samenwerkingen tijdens de afgelopen jaren. Ongetwijfeld tot binnenkort!

Beeld: End of year drink of PACKED vzw and Wikimedia Belgium 18-12-2018 20-01-39.jpg, Paul Hermans, 2018, CC BY-SA 4.0

1280Px End Of Year Drink Of Packed Vzw And Wikimedia Belgium 18 12 2018 20 01 39
Schermafbeelding 2018 12 20 Om 10 54 11
Schermafbeelding 2018 12 20 Om 10 54 36
Vlaanderen - Verbeelding werkt