Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Wikimedia Conference 2017 33790605572 1

By Pierre-Selim (Wikimedia Conference 2017) [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

PACKED vzw: presentatie Wikimedia Conferentie Nederland

Op 4 november 2017 vond de tiende Wikimedia Conferentie Nederland plaats in Utrecht. Het thema van de conferentie was 'Facts matter' en er werd dus ook veel gesproken over de toekomst van Wikipedia als vrij toegankelijke en betrouwbare kennisbron. PACKED-coördinator Rony Vissers gaf er een presentatie over de samenwerking tussen PACKED vzw en Wikimedia sinds 2014 met als doel om (linked) opendatapublicatie via Wikidata te realiseren.

Circa 100 mensen namen deel aan de conferentie, waaronder toekomstige en bestaande bewerkers van de online encyclopedie, ICT-ers, journalisten, media-experts en medewerkers van musea, bibliotheken, archieven en educatieve instellingen. Naast de toekomst van Wikipedia als vrij toegankelijke en betrouwbare kennisbron, waren ook de uitbreiding van het aantal medische artikelen via WikiProjectMed en het verkleinen van de gendergap belangrijke gespreksthema's. Daarnaast werd de top 10 foto's van de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments bekend gemaakt. 

Ga voor het volledige juryrapport van Wiki Loves Monuments, foto's of een terugblik op de conferentie naar de website van Wikimedia Nederland, of bekijk de video voor een sfeerimpressie.

De Vereniging Wikimedia Nederland heeft ook een wiki, een nieuwsbrief en accounts op FacebookTwitter en LinkedIn.

De presentatie van Rony Vissers vind je hier.

Vlaanderen - Verbeelding werkt