Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Digitup

PACKED vzw: presentatie op Dig It Up

19.02.18 update

Op 19 en 20 februari 2018 organiseert Cultuurconnect voor de derde keer inspiratiedagen rond digitale cultuur voor lokale cultuurprofessionals, met als sprekers digitale pioniers uit het kunst- en cultuurlandschap. De eerste dag biedt verschillende masterclasses en inspiratiesessies waar je kunt kennismaken met nieuwe trends en tools, en de mogelijkheden voor jouw lokale context kunt ontdekken. De tweede dag wordt er ingezoomd op kansen voor een strategisch beleid rond digitale cultuur. PACKED vzw presenteert die dag zijn Wikimedia-trajecten, met bijzondere aandacht voor de mogelijkheden en kansen die er zijn op lokaal gemeentelijk vlak.

Programma:

19 februari maak je kennis met nieuwe trends en tools. Op deze dag stel je voornamelijk je eigen programma samen. Kies hierbij uit verschillende masterclasses en inspiratiesessies wat voor jou het interessantst is. 
9u30: onthaal
10u-11u: keynote Angelo Vermeulen (ruimteonderzoeker en kunstenaar)
11u-12u30: masterclass/inspiratiesessie naar keuze
12u30-14u: middagpauze & matchmaking
14u-15u30: masterclass/inspiratiesessie naar keuze
15u30: netwerkreceptie & matchmaking
 
20 februari zoomen we in op kansen voor een strategisch beleid rond digitale cultuur. 
Op het programma:
9u30: onthaal
10u-11u: keynote Michel Bauwens (p2p Foundation)
11u-12u30: inspirational talks 'ruimte voor digitale innovatie'
12u30-13u30: netwerklunch
13u30-15u30: bezoek Smart Zone Antwerpen
13u30: inspiratiesessies
14u30: informatiesessies
15u30-16u15: keynote Saskia Van Uffelen (CEO van Ericsson Belux)

Dit is de aankondigingstekst voor de presentatie van PACKED vzw:

Een betrouwbaar, kwaliteits en duurzaam digitaal geheugen (Bart Magnus)

PACKED is kennisknooppunt en expertisecentrum op vlak van digitalisering en digitale archivering in het ruime cultuurveld. Ze illustreren wat hun expertise kan betekenen voor lokale cultuurorganisaties. Zo zetten ze in op het gebruik van Wikimediaplatformen om bestaand materiaal te gebruiken voor culturele uitdagingen, maar ook om in te zetten op meer en kwalitatievere vrij beschikbare informatie over het Vlaamse cultuurveld op die platformen. De afgelopen tijd hebben ze zelf heel wat geëxperimenteerd in die richting. Zo worden data van Kunstenpunt geüpload in Wikidata en is deSingel aan de slag gegaan met het hergebruiken van Wikipedia-artikels. Ontdek tijdens deze sessie wat PACKED vzw en Wikipedia kunnen betekenen voor jouw cultuurbeleid. 
Initieer zelf een schrijf- en fotosessie en bouw een lokale wikipedia-community uit. 

Deze inspiratiedagen vinden plaats in het Zuiderpershuis in Antwerpen.  Je kan het volledige programma volgen of je kiest voor één van beide dagen. Deelnameprijs is 50 euro per dag.

Meer info over de invulling van het programma vind je op de projectpagina van Cultuurconnect.

Vlaanderen - Verbeelding werkt