Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Mg 1442 Lr

foto: Leon De Backer

PACKED vzw: ondersteunend medewerker in bio-baan

Begin januari is bij PACKED vzw een ondersteunend medewerker gestart in een BIO-baan. Olivier Van D'huynslager volgde na zijn master in de kunstwetenschappen, met een thesis over connectivisme en het museum, ook nog het postgraduaat Curatorial Studies (KASK). Als student deed hij bovendien reeds werkervaring op bij M HKA, Netwerk Aalst en KIOSK. Bij PACKED vzw krijgt hij enerzijds een belangrijke rol in de samenwerkingen met de Wikimediaplatformen, en biedt hij anderzijds ook ondersteuning bij de algemene communicatie en organisatie van events.

De samenwerking met Wikimedia begint bij PACKED vzw steeds meer een structurele vorm aan te nemen, en omvat in 2018 vooral upload van content op Wikidata en Wikimedia Commons en het documenteren van het Vlaams en Brussels cultureel erfgoed op Wikipedia via edit-a-thons. De interesse van Olivier in digitale cultuur sluit daar perfect bij aan. Een BIO is geen arbeidsovereenkomst, maar een opleidingscontract waarbij er vaardigheden en competenties aangeleerd worden op de werkvloer.
Het opleidingsplan voor Olivier bestaat hoofdzakelijk uit taken in de projecten in samenwerking met de Wikimediaplatformen, aangevuld met een kennismaking met de verschillende rollen van een expertisecentrum. Voor PACKED vzw is het een manier om op een alternatieve manier de ploeg te kunnen versterken. De budgettaire impact is lichter dan bij een aanwerving van onbepaalde duur of een gewone tijdelijke aanwerving, en tegelijk neemt PACKED vzw hierdoor ook een verantwoordelijkheid op in het toeleiden van talent naar de cultureel-erfgoedsector.

Dit is het emailadres van Olivier; hier vind je zijn Linkedin-profiel.

Vlaanderen - Verbeelding werkt