Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
1024Px Archives Municipales De Toulouse 03

PACKED vzw: TRACKS-intervisietraject archiefzorg met vrijwilligers

16.11.18 vorming

De partners rond TRACKS, de Toolbox en Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg in de Kunstensector, kozen ervoor om in 2018 geen grootschalig publieksmoment te organiseren voor de hele kunstensector. Ter vervanging worden gericht kleinere momenten rond een bepaald thema gepland. Op vrijdag 16 november 2018 organiseren we een namiddag voor elke kunstenaar of kunstenorganisatie die vrijwilligers engageert of wil engageren bij de zorg voor archief en collecties. De bedoeling is om door middel van een intervisietraject van elkaar te leren en samen te zoeken naar oplossingen en antwoorden. De expertise van TRACKS-partners FARO, Het Firmament, het Letterenhuis, het Architectuurarchief Vlaanderen en PACKED vzw staat ter beschikking om je daarbij te helpen. 

Uit feedback op vorige TRACKS-activiteiten leerden we dat het kunstenorganisaties vaak aan operationele slagkracht ontbreekt om goed werk te maken van archief- en collectiezorg. Vrijwilligers kunnen daarom een meerwaarde betekenen. Maar hoe pak je dat aan? Wil je meer te weten komen en je laten inspireren door anderen die ook vrijwilligers (willen) betrekken bij hun archiefzorg? Dan is deze intervisiebijeenkomst vrijwilligerswerk iets voor jou.

Verloop van de intervisie

Op 16 november van 13u30 tot 16u organiseren de TRACKS-partners onder leiding van FARO een intervisiegroep in Brussel.

Om de intervisie maximaal bruikbare resultaten te laten opleveren, horen we graag vooraf met welke vragen je zit op het vlak van het betrekken van vrijwilligers bij je archief- en collectiezorg. Ook is het nuttig om te horen voor welke taken je overweegt om vrijwilligers in te schakelen, of dat vandaag al doet.

Op basis van je input zoeken we met collega’s naar antwoorden. De TRACKS-partners voeden vanuit hun eigen expertise de discussies. De moderatie is in handen van FARO-medewerker Gregory Vercauteren.

De kracht van zo’n intervisiebijeenkomst is dat je als deelnemer een lading tips, suggesties en oplossingen meekrijgt die je meteen kan toepassen in je organisatie. Door mee na te denken over de vragen van anderen, doe je vaak nog extra inspiratie of nieuwe inzichten op.

Aan het einde van de bijeenkomst evalueren we en beslissen we of er een vervolgbijeenkomst nodig is.

Voor wie?

De intervisiegroep is er voor kunstenprofessionals die met vrijwilligers (willen) werken in het kader van hun archief- en collectiezorg. De bijeenkomst is gratis. De enige voorwaarde is dat je bereid bent om input te geven over je eigen ervaringen en vragen, en dat je mee nadenkt over de vragen die de andere deelnemers inbrengen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er opgedeeld in meerdere groepen.

Locatie

FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel

Inschrijven

Je kunt tot en met 11 november inschrijven via deze link. Om ons goed voor te bereiden vragen we je om al bij je inschrijving mee te geven wat je zeker besproken wil zien.Beeld: Archives Municipales de Toulouse door Caroline Léna Becker [CC0], via Wikimedia Commons.

Vlaanderen - Verbeelding werkt