Menu
NL
Screen Shot 2019 02 06 At 14 19 54

PACKED: presentatie op conferentie Open Belgium 2019

04.03.19 event

Op 4 maart vindt in Brussel de conferentie Open Belgium 2019 plaats. PACKED-medewerkers Sam Donvil en Alina Saenko presenteren er een break-out sessie met als titel 'Shifting minds in the culture sector: towards open data in practice'. We hebben onderzocht hoe de culturele sector experimenteert met open data om zijn collecties voor verschillende gebruikersgroepen toegankelijker te maken. Ook hebben we tools (bv. cultURIze en Datahub) ontwikkeld om data te publiceren en strategieën uitgewerkt om open data en open source te gebruiken als hefboom voor een duurzaam digitaal geheugen. We delen met het publiek de resultaten en blikken vooruit op de uitdagingen die er nog liggen.

Open Belgium is een jaarlijkse conferentie over open kennis en open data die industrie, overheid, onderzoek en burgers wil samenbrengen. Iedereen die geïnteresseerd is in open kennis en open data is welkom. Het doel van de conferentie is de deelnemers op de hoogte te houden over de laatste trends, innovaties en beste praktijken door ervaringen uit te wisselen met een diverse groep deelnemers.

Er zijn zowel keynotelezingen als paneldiscussies, hands-on en minds-on workshops, en ook een interactieve tentoonstellingsruimte waar een heleboel partners innovatieve producten, diensten en onderzoek voorstellen. De voertaal van de conferentie is Engels.

De conferentie is een initiatief van Open Knowledge Belgium, dat ervoorijvert dat Belgische kennis open, bruikbaar, nuttig en gebruikt wordt.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie en om je in te schrijven, of volg via Twitter op openbelgium19.

Vlaanderen - Verbeelding werkt