Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Rob Sanderson (US): LOUD - Linked Open Usable Data

Rob Sanderson (US): LOUD Linked Open Usable Data, foto: Sebastiaan ter Burg, CC BY

PACKED, deSingel en Wikimedia: sessie over open data voor kunstinstellingen op DEN-event

04.03.19 event

Begin maart 2019 organiseren onze collega's van DEN, het Nederlandse kennisinstituut voor cultuur en digitalisering, een tweedaags event, waarvan de eerste dag uitdrukkelijk gericht is op kunstenorganisaties. PACKED-medewerker Bart Magnus en Pierre Van Diest, zakelijk directeur van deSingel, begeleiden er, samen met Sandra Rientjes van Wikimedia Nederland, een deelsessie over open data en Wikimedia, en hun betekenis voor kunstinstellingen. 

Kunstinstellingen maken steeds meer informatie digitaal beschikbaar. Als dit gecombineerd wordt met de mogelijkheden van 'open data' ontstaan nieuwe toepassingen en nieuwe manieren om bijvoorbeeld meer context te geven aan een kunstwerk of je publiek op een andere manier te informeren. Hoe stel je data op een open manier beschikbaar, en wat levert dat op? Aan de hand van een voorbeeld bij deSingel wordt ingegaan op deze vragen.

Het tweedaags DEN-event gaat door in De Doelen in Rotterdam op 4 en 5 maart 2019. De eerste dag is speciaal gericht op de kunstensector. Aan de hand van een aantal presentaties, cases en werksessies wordt ingegaan op digitalisering zowel voor kunstenaars en kunstinstellingen. De tweede dag is vooral gericht op erfgoedinstellingen. Er wordt verdieping geboden op de mogelijkheden die een digitale collectie biedt voor belangrijke thema’s als educatie en inclusiviteit. 

Het programma wordt nog steeds geactualiseerd, houd de DEN-website in de gaten voor de meest recente versie en voor info over inschrijvingen.

Vlaanderen - Verbeelding werkt