Menu
NL
720Px Bolspelers Ramah 1921 Rv

Bolspelers (Ramah, 1921) uit Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, via Wikimedia Commons (CC0)

PACKED: collegagroep digitale collectieregistratie gestart

Eind vorig jaar kende Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz een bedrag van 1.111.000 euro subsidies toe aan projecten voor digitale collectieregistratie bij collectiebeherende cultureel-erfgoedorganisaties. Zestien projecten werden geselecteerd voor deze projectsubsidies, die werden toegekend op basis van het gelijknamige subsidiereglement. PACKED-medewerker Alina Saenko was lid van jury die de projectvoorstellen beoordeelde. Een collegagroep, waarvan PACKED-coördinator Rony Vissers deel uitmaakt, ging van start op 21 februari 2019.

De startbijeenkomst van de collegagroep bracht de gehonoreerde projecten een eerste keer samen. Elke projectverantwoordelijke kreeg de kans om zich tijdens een vijf minuten durende pitch aan de andere deelnemers voor te stellen. De focus van de projectpitches lag op:

  • een korte beschrijving van het project;
  • de verwachte resultaten;
  • de ervaringen die men wil delen met de collega's;
  • verwachte moeilijkheden waarvoor men ondersteuning zou willen;
  • contactgegevens.

Je kunt de presentaties hier bekijken

Daarna werd in vier groepen bekeken rond welke uitdagingen de deelnemers elkaar kunnen versterken, hoe ze kunnen samenwerken en hoe ze ervaringen kunnen delen. Op basis van deze uitdagingen werken het departement CJM, FARO en PACKED een aangepast coachingtraject uit. Over het programma van dit traject wordt later gecommuniceerd. Bedoeling is ook om bestaande vormingen, informatieplatformen en adviseurs onder de aandacht te brengen van de lopende projecten. 

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst van de collegagroep is gepland op 18 juni 2019 en vindt plaats bij FARO. De collegagroep, de geplande vorming en coaching staan open voor alle geïnteresseerde cultureel-erfgoedorganisaties. 


Vlaanderen - Verbeelding werkt