Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
De Rotonde Bertouille

Nieuwjaarsevent i.s.m. Wikimedia België

16.02.18 event

Op vrijdag 16 februari 2018 organiseert PACKED vzw samen met Wikimedia België een nieuwjaarsbijeenkomst in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel met als doel mensen uit de Wikimedia Community, de erfgoedsector en geïnteresseerden samen te brengen.  De locatie is toepasselijk aangezien het prachtige gebouw sinds 1 januari 2018, oftewel 70 jaar na de dood van haar architect Victor Horta, in het publiek domein valt. Dit betekent dat de auteursrechtelijke bescherming op zijn oeuvre vervalt en het vanaf heden vrij gebruikt mag worden, dus ook binnen het Wikimedia-ecosysteem.

Je wordt ontvangen in de Bertouille Rotonde van BOZAR voor een avond bestaande uit twee delen. Enerzijds doen we de samenwerking tussen PACKED vzw en Wikimedia België uit de doeken om Belgisch erfgoed een grotere digitale aanwezigheid te geven op de Wikimedia-platformen. Aan de hand van enkele pilootprojecten illustreren we waarom en hoe erfgoedinstellingen op Wikimedia-platformen actief kunnen zijn en hoe ze met de Wikimedia-community kunnen samenwerken om hun online zichtbaarheid/vindbaarheid te vergroten, hun digitale collectie herbruikbaar te maken voor externen, hun interne workflows efficiënter te maken en om actieve betrokkenheid van hun erfgoedgemeenschappen te vergroten en te faciliteren door participatieve initiatieven op te zetten.

Daarna houden we onze nieuwjaarsreceptie. Terwijl we het glas heffen, maken we de winnaars van de fotowedstrijd Wiki Loves Public Space bekend, blikken we terug op de verwezenlijkingen van 2017 en lichten we het programma voor 2018 toe. Je kan eveneens de expo’s Watching you, Watching me in het BOZAR Lab en Raw Poetry in de context van kunstenfestival Moussem Cities bezoeken.


Programma:

  • 16:00 Ontvangst
  • 16:30 Presentatie Wiki-GLAM samenwerking: Wat? Waarom? Hoe?
  • 17:30 Pauze
  • 18:00 Receptie: Prijsuitreiking Wiki Loves Public Space, terugblik op 2017 en toelichting plannen voor 2018
  • 18:30 drink + vrij bezoek expo’s aangrenzend aan de Rotonde (Watching you, Watching me van BozarLab en Raw Poetry van Moussem Cities)
  • 20:00 einde

Iedereen is welkom op beide delen en je kan gerust na de pauze binnenvallen. De voertaal van dit event is Engels.

Hosted by BOZAR, Bertouille Rotonde, private ingang op het Baron Hortaplein langs de trappen naar Warandepark: Baron Hortaplein 11, 1000 Brussel

Schrijf je hier in voor 14 februari 2018.

Vragen?

mail naar sam@packed.be

Vlaanderen - Verbeelding werkt