Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Cramer International Image Interoperability Framework Iiif 22 638

IIIF: voorstellen conferentiepresentaties

02.03.18 oproep

IIIF is een afsprakenkader om beelden op een uniforme manier toegankelijk te maken. Dankzij het protocol kunnen beelden in iedere compatibele viewer bekeken worden en kunnen beelden online gedeeld worden. Van 21 tot en met 25 mei 2018 vindt in Washington (VS de IIIF Conference plaats, met ondersteuning van de Library of Congress, het Smithsonian Institution en de Folger Shakespeare Library. Voorstellen voor korte en langere bijdragen voor parallelsessies kunnen nog tot 2 maart 2018 worden ingestuurd.

IIIF is een raamwerk, bestaande uit vier API’s, dat is uitgetekend door een internationale groep van experten uit universiteitsbibliotheken, erfgoedinstellingen, musea en softwarebedrijven, om beelden via het web toegankelijk te maken. Ook PACKED vzw heeft IIIF als richtinggevend kader genomen in het project Blauwdruk gedistribueerd beeldbeheer.

Een à twee keer per jaar organiseert het IIIF-consortium een conferentie om onderzoekers, ontwikkelaars en professionals uit de bibliotheek-, museum- en cultureel-erfgoedsector samen te brengen rond IIIF.

Voor de vormvereisten voor in te dienen voorstellen verwijzen we naar de Engelstalige pagina, aangezien voorstellen ook in het Engels moeten worden ingediend.




Vlaanderen - Verbeelding werkt