Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Screen Shot 2018 02 02 At 12 44 33

Europeana: Europeanatech Conference

15.05 - 16.05.18 event

De EuropeanaTech Conference is een event waarop deelnemers en geïnteresseerden bij elkaar komen om te discussiëren en kennis uit te wisselen over de laatste technische ontwikkelingen in de wereld van digitaal erfgoed. Deze derde editie van de conferentie vindt op 15 en 16 mei 2018 plaats in Rotterdam, en kadert dit jaar in het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Eerdere edities vonden plaats in 2015 (Parijs) en 2011 (Wenen). De inschrijvingen zijn open.

EuropeanaTech brengt een internationaal netwerk samen van specialisten in onderzoek en ontwikkeling uit geheugeninstellingen, onderzoeksinstellingen en creatieve industrieën, om updates over innovatie uit te wisselen en na te denken over de technische toekomst van Europeana en het digitaal cultureel erfgoed. Op de conferentie kun je toonaangevende specialisten, praktijkdeskundigen en onderzoekers uit heel de wereld ontmoeten, en leren uit de uitwisseling van ideeën, technologie en code om het Europees cultureel erfgoed dichter bij gebruikers te brengen.

EuropeanaTech handelt over de praktische toepassing van onderzoeksconcepten en de laatste technologieën op het vlak van digital libraries. Voor deze editie ligt de focus op de drie D's: Data, Discovery en Delivery. Daarmee verbonden zijn de concepten van participatie, linked  en big data, taal en tools.

Locatie: 3e Katendrechtse Hoofd 25, 3072 AM Rotterdam, Nederland

Meer informatie en een overzicht van de sprekers vind je hier.

Vlaanderen - Verbeelding werkt