Menu
NL
Vgc Archief Ocmw

VGC Archief OCMW © Jonathan Sommeryns

Erfgoedcel Brussel en PACKED: Wikipedia-schrijfsessies Brusselse archieven

Op vraag van de Erfgoedcel Brussel begeleidt PACKED in samenwerking met Wikimedia België twee Wikipedia-schrijfsessies voor de Brusselse archieven in oktober. Op 10 oktober 2019 geven we een introductie over de mogelijkheden van deze populaire online encyclopedie en hoe archieven hun collecties hierop zichtbaar kunnen maken. Aansluitend gaan we concreet aan de slag. Op 16 oktober 2019 houden we een tweede (begeleide) sessie om het schrijven op Wikipedia nog beter in de vingers te krijgen.

Content publiceren op de verschillende Wikimedia-platformen is een unieke manier om erfgoed en cultuur online zichtbaarder te maken. Eerder organiseerde PACKED in het kader van zijn samenwerking met de Wikimedia Foundation al verschillende dergelijke schrijfsessies of edit-a-thons. Dat gebeurde zowel voor een breder publiek, in het kader van evenementen zoals de Dag van de Dans of het Theaterfestival, als in besloten kring op vraag van organisaties of instellingen zoals deSingel, de opleiding theaterwetenschappen aan de VUB en de opleiding literatuur aan de UA. 

De Erfgoedcel Brussel organiseert deze sessies in oktober voor de Brusselse archiefinstellingen en wil daarbij vooral focussen op wat er in de Brusselse archieven aanwezig is. Daarom kunnen deelnemers een aantal personen of organisaties kiezen wiens archief is opgenomen in de Brusselse archiefinstellingen en daarover Wikipedia-artikels schrijven of verrijken. 

Medewerkers van een Brusselse archiefinstelling kunnen zich nog inschrijven tot 20 september via erfgoedbrussel@vgc.be.

Vlaanderen - Verbeelding werkt