Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Dariah

DARIAH: Workshop Measuring Change in Digital Humanities

21.06 - 22.06.18 vorming

De workshop Measuring Change in Digital Humanities handelt over het meten van het succes en de impact van onderzoeksinfrastructuren, hun componenten, diensten en tools. Hij vindt op 21 en 22 juni 2018 plaats aan het Institüt für Bibliotheks- und Informationswissenschaft van de Humboldt Universität in Berlijn. Het doel van de workshop is experts en belanghebbenden samen te brengen om na te denken over digitale onderzoeksinfrastructuren (in het bijzonder op het vlak van de menswetenschappen) en over methodes om het succes en de impact daarvan te meten.

In Digital Humanities (DH) zijn er momenteel geen gemeenschappelijk gedragen criteria om succes en impact van onderzoeksinfrastructuren, hun componenten, diensten en tools te meten. Nochtans is het voor digitale tools en infrastructuuronderdelen essentieel vast te stellen hoe ze onderzoekspraktijken beïnvloeden, en hoe veranderingen die worden veroorzaakt door deze diensten kunnen worden gemeten. De impact ervan begrijpen, zal de zichtbaarheid en transparantie van onderzoek in DH en erbuiten verbeteren, om voordelen van de infrastructuur voor potentiële onderzoekers en fondsenverstrekkers aan te tonen en de invloed van digitaal onderzoek in DH te vergroten. Daarom brengt deze workshop verschillende perspectieven van belanghebbenden op impactfactoren en succescriteria van digitale onderzoeksinfrastructuren in DH samen.  

De workshop is gratis, maar het aantal plaatsen in beperkt.

Bezoek voor meer informatie de Engelstalige website.

Inschrijven kan hier.

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de DARIAH-EU Working Group on impact factors and success criteria. De workshop wordt gefinancieerd door DARIAH-EU.

Met vragen over de workshop kan je terecht bij Dr. Juliane Stiller op juliane.stiller@ibi.hu-berlin.de

Voor meer info over DARIAH-EU verwijzen we naar de Engelstalige pagina.


Vlaanderen - Verbeelding werkt