Menu
NL
Schermafbeelding 2019 09 17 Om 05 24 59

CEMPER: stafmedewerker digitale toepassingen gezocht

CEMPER, het centrum voor muziek- en podiumerfgoed in Vlaanderen en Brussel, zoekt een stafmedewerker digitale toepassingen om zijn team te versterken. Voel je je helemaal thuis in de digitale samenleving, speel je graag met digitale toepassingen en wil je de praktijk van erfgoedzorg ondersteunen en nieuwe doelgroepen bereiken? Solliciteren kan nog tot 14 oktober 2019.

CONTEXT EN FUNCTIEOMSCHRIJVING 

Het potentiële publieksbereik van het erfgoed van muziek, theater en dans is enorm. Digitale technologie speelt hierin meer en meer een bepalende rol. Er bestaan tal van digitale toepassingen die content op een interactieve manier in beeld kunnen brengen. Het vormt een nieuwe bron van mogelijkheden om een divers publiek kennis te laten maken met dit erfgoed. Daarnaast groeit de hoeveelheid online data die – mits een gefundeerde analyse en een aantrekkelijke presentatie – nieuwe inzichten kunnen opleveren en het draagvlak voor dit erfgoed kunnen verbreden. Door het vergroten van de online beschikbaarheid en toegankelijkheid verhoog je de waarde van muziek- en podiumerfgoed.

Als stafmedewerker van CEMPER zorg jij er mee voor dat het cultureel erfgoed van muziek, theater en dans, in al zijn diversiteit, inspireert en toegankelijker is voor de samenleving door een betere online toeleiding en presentatie. Dit steeds in afstemming met de communicatiestrategie van CEMPER.

Voel jij je helemaal thuis in de huidige digitale samenleving? Speel je graag met digitale toepassingen om de praktijk van erfgoedzorg te ondersteunen en nieuwe doelgroepen te bereiken? Ben je ervan overtuigd dat er meer gegevens over het erfgoed van muziek, theater en dans online beschikbaar moeten zijn én beter gelinkt aan elkaar? Vertel je graag boeiende verhalen en heb je oog voor een goede vormgeving? Ben je zowel creatief als technisch aangelegd? En heb je tot slot interesse in (de geschiedenis van) muziek en podiumkunsten?

Dan ben jij misschien hun nieuwe collega! 

TAKENPAKKET

 • Je bent verantwoordelijk, i.s.m. andere stafmedewerkers, voor het ontwikkelen en uitvoeren van een digitale strategie voor het online toeleiden van een divers publiek naar het erfgoed van muziek en podiumkunsten aan de hand van digitale toepassingen, bijvoorbeeld: 
  • digitaal audiovisueel materiaal van voorstellingen en repetities in goede verhalen en in een goed format online presenteren; 
  • de verschillende Wikimedia-platformen inzetten om meer data over muziek- en podiumerfgoed beschikbaar te maken als (linked) open data; 
  • datasets analyseren, online visualiseren en vanuit deze grote hoeveelheid data online een coherent verhaal creëren; 
 • het ondersteunen van de doelgroepen die zelf erfgoed online willen presenteren (bv. een kunstenorganisatie helpen om een online expo of databank op te zetten naar aanleiding van een jubileum); 
 • het creatief online presenteren van de resultaten van CEMPER-projecten en van de dienstverlening die we aanbieden, bijvoorbeeld: 
  • digitale tools inzetten om vorming rond de zorg voor muziek- en podiumerfgoed te faciliteren; 
  • projectresultaten online presenteren. 
 • Je houdt de vinger aan de pols op het vlak van online storytelling, visualisatiesoftware, webtechnologie, e‑learning, e‑participatie, online gemeenschapsvorming, crowdsourcing, databanken en (linked) open data-concepten, Wikimedia, onderzoeksgemeenschappen binnen de digital humanities … 

PROFIEL

 • Je hebt een masterdiploma in de humane wetenschappen (geschiedenis, theaterwetenschappen, letterkunde, …) en een bijkomende opleiding in of ervaring met digitale toepassingen en -visualisatietools.
 • Een aantal jaar werkervaring is een pluspunt. 
 • Je bent technisch aangelegd en beschikt over kennis en competenties om digitale tools en technieken toe te passen. 
 • Je bent creatief en onbevooroordeeld en kan nieuwe, online oplossingen bedenken voor praktijkproblemen. Je durft daarbij af te wijken van de bekende paden en komt zo tot prikkelende en inspirerende online mogelijkheden. 
 • Je hebt interesse in het landschap van muziek en podiumkunsten en/of cultureel erfgoed. 
 • Je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheden en bent algemeen vlot en correct in de omgang met diverse doelgroepen. 
 • Je hebt ervaring met projectmanagement en kan projecten voorbereiden, organiseren, plannen, uitvoeren en evalueren. 
 • Je werkt graag in teamverband en met externe partners, maar werkt ook autonoom en neemt initiatief. 

AANBOD

 • CEMPER biedt je een voltijdse of deeltijdse job (min. 4⁄5) voor onbepaalde duur. 
 • Je komt terecht in een ambitieuze en dynamische organisatie met veel kansen tot zelfontplooiing, bijscholing en ruimte voor eigen initiatieven. Je werkt in een team van een tiental personen. 
 • Je werk levert een belangrijke bijdrage aan de omgang met het erfgoed van muziek, theater en dans, vandaag en in de toekomst. 
 • De verloning en verlofregeling verloopt volgens het Paritair Comité 329.01, aangevuld met een eindejaarspremie en een groepsverzekering. 
 • Je werkt te Mechelen en ontvangt een vergoeding woon-werkverkeer (openbaar vervoer en/of fiets). 

 

SOLLICITEREN

Deadline: maandag 14 oktober 2019. De gesprekken vinden plaats vrijdag 25 oktober 2019.

Cv en motivatiebrief naar contact@cemper.be.

MEER INFO

Veerle Wallebroek – Directeur CEMPER vzw

015 34 94 36 / contact@cemper.be

www.cemper.be

CEMPER vzw voert een gelijkekansenbeleid. Hierbij zijn de kwaliteiten van mensen doorslaggevend, ongeacht hun geslacht, religie, afkomst, leeftijd of fysieke beperking.

Vlaanderen - Verbeelding werkt