Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Screen Shot 2018 02 01 At 10 19 46

Bladwijzer: collecties duurzaam registreren in een rekenblad

PACKED-medewerker Bert Lemmens schreef voor het tijdschrift Bladwijzer van Heemkunde Vlaanderen een artikel over het registreren van erfgoedcollecties in een rekenblad. Hoewel databanken stilaan ook bij heemkundige kringen ingeburgerd geraken, is voor veel heemkundigen Microsoft Excel nog steeds applicatie nummer één om erfgoedcollecties te inventariseren en te beschrijven. Eigenlijk spreken we beter over een rekenblad, maar de overgrote meerderheid gebruikt één specifiek computerprogramma, namelijk Microsoft Excel.

Dit artikel bevat een aantal tips hoe je voor onder- zoekers en ontwikkelaars die met jouw rekenblad aan de slag gaan het leven een stuk eenvoudiger kan maken. Daarbij volgen we één leidend principe: je rekenblad dient ‘zelfverklarend’ te zijn. Dat betekent dat je de gegevens in je rekenblad zo organiseert dat onderzoekers of ontwikkelaars ze intuïtief juist kunnen interpreteren. 

Lees hier het artikel.

Vlaanderen - Verbeelding werkt