Menu
NL
Winterschool2018 Sebastiaan Ter Burg

Beeld: Winter School 2019, CC BY Sebastiaan ter Burg

Beeld en Geluid en AVA_Net: Winter School for Audiovisual Archiving

14.01 - 17.01.20 vorming

Voor de vijfde keer organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid samen met AVA_Net de Winter School for Audiovisual Archiving. Van 14 tot 17 januari 2020 kan je in Hilversum terecht voor een unieke training over preservering van digitale audiovisuele collecties.

Audiovisuele collectiebeheerders en archivarissen uit de hele wereld krijgen er een interessante mix van lezingen, hands-on workshops en interactieve sessies. Gerenommeerde experts vertellen hoe je het digitale preserveringsbeheer van je audiovisuele collecties kan opzetten of verder verbeteren. De deelnemers gaan samen met collega's uit het vakgebied aan de slag met verschillende casestudies.

De training wordt in het Engels gegeven. Het maximale aantal deelnemers is vastgesteld op vijftien. Om een gevarieerde groep samen te stellen, wordt er geselecteerd op basis van motivatie en achtergrond. Aangezien dit soort initiatief bij ons vooralsnog niet bestaat, is het ook een unieke kans voor Belgische collectiebeheerders.

Meer informatie over deze training vind je hier. 

Vlaanderen - Verbeelding werkt