Menu
NL
Schermafbeelding 2019 01 23 Om 09 36 28

AVA_Net: training preserveringsmetadata

06.03.19 vorming

Op woensdag 6 maart 2019 organiseert AVA_Net, de Nederlandse netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders, een training over preserveringsmetadata. Tijdens deze dag geven ze antwoorden op vragen als: wat zijn preserveringsmetadata en waar heb je ze voor nodig? Welke belangrijke informatie zit in een digitaal bestand verstopt en hoe representeer je dat in een model als PREMIS?

De training wordt gegeven door experts van Beeld en Geluid met ruime ervaring op het gebied van preserveringsmetadata. Zij benaderen het onderwerp elk vanuit hun eigen specialisme en koppelen de theorie aan praktijkvoorbeelden. De training biedt bovendien aandacht aan de eigen casussen van de deelnemers. Lees hieronder meer over de trainers, en meld je aan.

Marjolein Steeman

Marjolein werkt aan verschillende projecten op het gebied van preservering en metadata. Zij ontwikkelt en implementeert preserveringsplannen voor nieuwe formaten en archiefdiensten.  

Daniel Steinmeier

Daniel speelde een leidende rol in het vertalen van de technische- en informatiemanagementeisen voor een TDR, naar de functiespecificaties van het nieuwe MAM-systeem van Beeld en Geluid. 

Yvette Hollander

Yvette is gespecialiseerd in collectiebeheer, metadatabeheer en physical asset management. Tijdens de training presenteert zij een use case over hoe Beeld en Geluid omgaat met preserveringsmetadata.

Praktische zaken

De training vindt plaats in Beeld en Geluid te Hilversum. De kosten van de training bedragen €85 pp (excl. BTW). De lunch is inbegrepen. De training biedt ruimte aan maximaal 15 deelnemers, de selectie gebeurt zo nodig op basis van motivatie en achtergrond. Inschrijven kan tot en met vrijdag 15 februari 2019.

Heb je vragen? Mail dan naar info@avanet.nl. Heb je collega's voor wie deze training ook interessant kan zijn? Stuur deze mail door of bekijk de website.

Vlaanderen - Verbeelding werkt