Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
1024Px Iisg

Institute for International Social History

Archivematica Camp 2018

11.04 - 13.04.18 vorming

Archivematica is opensourcesoftware waarmee organisaties digitale archivering duurzaam en volgens OAIS-workflowstappen kunnen inrichten. In april 2018 vindt een Archivematicacamp plaats in Amsterdam, bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Net als vorig jaar zal een PACKED-medewerker deelnemen.

Op 11, 12 en 13 april vindt bij het IISG een zogenaamd Archivematica Camp plaats. Deze bijeenkomst heeft als doel (potentiële) Archivematicagebruikers met elkaar in contact te brengen, ervaringen uit te wisselen en de nieuwe ontwikkelingen in de software uit de doeken te doen. De eerste dag zal bestaan uit een introductie van Archivematica. Dit is een oriëntatiedag bedoeld voor deelnemers met interesse in Archivematica. De twee dagen daarna zullen dieper ingaan op zaken als de samenstelling van AIP’s en DIPs, de microservices-opzet van Archivematica, de koppeling met opslagsystemen, het zelf kunnen inrichten van workflows, het kunnen doorvoeren van het eigen bestandsformatenbeleid, de uitrol (deployment) van de software en de inrichting van het technisch en functioneel beheer.

Over Archivematica
Archivematica is open source software waarmee organisaties digitale archivering duurzaam en volgens OAIS-workflowstappen kunnen inrichten. Gebruikers van Archivematica zijn vooral te vinden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar sinds 2017 zijn in Nederland het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en het Archief Tilburg Archivematica gaan gebruiken. Picturae heeft Archivematica opgenomen als onderdeel in hun suite van softwaresystemen voor het beheren van en bieden van toegang tot digitale content.

Meer informatie
Voor inschrijving en het voorlopig programma kijkt u op de Wiki van Archivematica.


foto: By No machine-readable author provided. Iijjccoo assumed (based on copyright claims). [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via Wikimedia Commons

Vlaanderen - Verbeelding werkt