11 - 13 september 2017

PASIG-conferentie (aankondiging)

De Preservation and Archiving Special Interest Group (PASIG) organiseert van 11 tot 13 september 2017 i.s.m. de Digital Preservation at Oxford and Cambridge (DPOC) en de Bodleian Libraries haar conferentie in het Oxford University Museum of Natural History. PASIG is een vooraanstaande conferentie op het gebied van digitale duurzaamheid die mensen uit de praktijk samenbrengt met onderzoekers en experten uit de industrie om kennis en ervaringen uit te wisselen. Het programma is online beschikbaar.

14 - 15 september 2017

Informatie aan Zee 2017: bijdragen PACKED vzw (update)

Informatie Aan Zee is het tweejaarlijks congres voor informatieprofessionals rond ICT en innovatie en wordt georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD). PACKED vzw zal er ook aanwezig zijn. Op donderdag 14 september 2017 dragen de PACKED-medewerkers Nastasia Vanderperren en Rony Vissers bij aan de presentatie en het aansluitend debat over archiefdiensten voor de creatieve sector. Op vrijdag 15 september 2017 geven PACKED-medewerkers Bert Lemmens en Alina Saenko twee presentaties over respectievelijk het bibliotheeksysteem Koha en persistente identificatie in de praktijk.

TRACKS: Overzichtspagina basisarchiefzorg in het Engels (publicatie)

Terwijl eerder al alle TRACKS-richtlijnen in het Engels online werden gepubliceerd, is dat nu ook het geval voor de overzichtspagina m.b.t. basisarchiefzorg. De basiszorg is de leidraad voor meerjarig gesubsidieerde kunstenorganisaties die hun decretale verplichting m.b.t. archiefzorg willen nakomen. De Engelse vertaling is bedoeld voor kunstenaars en kunstenorganisaties die het Nederlands niet als hun moedertaal hebben.

DUIKEN IN DE MACHINE: INTERACTIEVE PRESENTATIEPOSTER WINT PRIJS (update)

De internationale conferentie ‘Archiving’ van de Society for Imaging Science and Technology (IS&T) richt zich op de digitale preserveringsuitdagingen. Ze vond dit jaar in mei plaats in Riga. PACKED vzw was er met medewerker Bert Lemmens vertegenwoordigd met twee projecten: het Europese project PREFORMA, en het project Duiken in de machine van erfgoedcel CO7. PACKED vzw is partner in beide projecten. De interactieve presentatieposter m.b.t. Duiken in de machine, een project over 3D-digitalisering, won er een prijs.

Studiedag Sharing is caring - BXL Extension: Opening up with Wikimedia (verslag)

Op 20 juni 2017 kwamen op initiatief van PACKED vzw en Wikimedia België medewerkers van musea, bibliotheken en archieven samen in het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium te Brussel om ideeën en ervaringen uit te wisselen i.v.m. het ontsluiten en valoriseren van digitale collecties op Wikimedia-platformen. Na een uiteenzetting over de directe aanleiding voor de studiedag, het project Wiki Loves Art, presenteerden we een reeks binnen- en buitenlandse cases uit zowel musea, bibliotheken en archieven.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be