EUROPEANA TASK FORCES : VLAAMSE DEELNAME (bekendmaking)

Eén van de interessante aspecten aan het cultuurportaal Europeana is dat het als internationaal platform over de capaciteit beschikt om expertise samen te brengen, gezamenlijke problemen aan te pakken en beleidsmatige impulsen te geven i.v.m. de online ontsluiting en het hergebruik van digitale erfgoedcollecties. Dit gebeurt o.a. met behulp van de verschillende task forces die in de context van Europeana actief zijn. Een aantal van deze task forces hebben ook vertegenwoordigers uit Vlaanderen en Brussel. PACKED-medewerker Barbara Dierickx is bijvoorbeeld actief in de task force Europeana for Education.

Stichting Bernd Lohaus wint Vlaamse Cultuurprijs voor Beeldende Kunst 2014 (update)

Recent won de Stichting Bernd Lohaus de Cultuurprijs voor Beeldende Kunst 2014. De stichting wordt omschreven als “een voorbeeld van hoe vandaag met kunst en artistiek erfgoed omgegaan kan worden.”
Op het TRACKS-ontmoetingsmoment in BRONKS op 23 juni, vertelt Stella Lohaus hoe ze omging met deze artistieke nalatenschap. Wil je het verhaal van o.a. Stella Lohaus volgen en zelf ideeën uitwisselen? Schrijf je dan nu in!

16 november 2015 - 18 november 2015

Driedaagse Immaterieel cultureel erfgoed en innovatie, met focus op dans (workshop)

Dachverband Tanz Deutschland organiseert een driedaagse workshop over het digitaliseren van immaterieel cultureel erfgoed in Berlijn. Het is interessant om in de zoektocht naar innovatieve modellen voor digitalisering van immaterieel erfgoed op dans, folklore en rituelen te focussen, omdat de immateriële elementen van cultureel erfgoed net in die domeinen een bijzonder complexe en belangrijke rol spelen. Dans kan in al zijn vormen als een voorbeeld worden genomen voor de complexe kwestie van documentatie en visualisatie van efemere kunstvormen voor toekomstige generaties.Wanneer je wil participeren aan de workshop, kan je een bericht en een paper (max. 5000 tekens) sturen naar onderstaande contactgegevens voor 30 juni 2015. Wanneer je graag een praktische workshop wil organiseren, stuur dan tegen deze datum je voorstel

Contact: symposium@dachverband-tanz.de / phone +49 (0)30 / 37 44 33 92 (Jana Gruenewald; Christine Henniger)

www.dachverband-tanz.de

23 juni 2015

TRACKS- ontmoetingsmoment (update)

Op 23 juni vindt bij BRONKS het tweede TRACKS-ontmoetingsmoment plaats voor kunstenaars, kunstenorganisaties, cultureel erfgoedwerkers en alle andere geïnteresseerden in kunstenerfgoed.

25 juni 2015

Archief voor de toekomst (symposium Tilburg)

In het project Archief voor de Toekomst onderzoekt bkkc de problematiek rondom het behoud en beheer van werken en archieven van hedendaagse beeldend kunstenaars, specifiek in relatie tot hun nalatenschap. Op het gelijknamig symposium in Museum De Pont in Tilburg, wordt TRACKS toegelicht en wordt dieper ingegaan op ons onderzoek naar archieven in de sector van de beeldende kunsten.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2015 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be