Online platform Historische Drukkerij Turnhout (publicatie)

Turnhout is een stad van drukkers en speelkaartenmakers. Je vindt er vandaag o.a. het Nationaal Museum van de Speelkaart en de Historische Drukkerij Turnhout. Dit laatste museum heeft zopas een online databank gelanceerd met duizenden documenten en foto's over de geschiedenis van de drukkunst. Het materiaal is afkomstig uit een privéverzameling. Net zoals het fysieke museum toont de website het verhaal van de revolutionaire veranderingen binnen het drukkersambacht onder invloed van allerlei technologische verbeteringen.

100 masters.Brussels (lancering)

De Brusselse Museumraad lanceert de website 100masters.brussels, waarop je 100 meesterwerken uit 41 Brusselse of in Brussel gevestigde musea kunt bekijken. Dat is goed nieuws, na het minder positieve nieuws van de laatste maanden over zowel Brussel als de toestand van de Brusselse musea. Tot 27 augustus wordt zowat alles uit de kast gehaald om het de kunstliefhebber naar de zin te maken. Naast de speciale website en een blog is er ook een breed activiteitenprogramma met o.a. wandelingen en gidsbeurten. Iedere dag wordt een ander meesterwerk in de kijker gezet, ook via de pers en met een affichecampagne.

12 juli - 12 augustus 2016

Digital Summer Workshops iMAL (workshops)

Deze zomer organiseert iMAL, het Brusselse kunstencentrum voor digitale culturen en technologie, voor de twaalfde keer haar Digitale Zomerworkshops. Zes cursussen behandelen technieken en praktijken die in toenemende mate worden gebruikt in podiumkunsten, installatiekunst, (audio)visuele kunst, en natuurlijk digitale kunst. Ze richten zich op technieken en praktijken die gebruik maken van open source software.

30 mei 2016

Informatiemoment nieuw Cultureel-erfgoeddecreet

Het Cultureel-erfgoeddecreet van 6 juli 2012 wordt gewijzigd. Aanleiding daartoe vormen de bestuurlijke veranderingen, het stroomlijnen van procedures binnen het cultuurbeleid en de implementatie van bepaalde krachtlijnen uit de Conceptnota 'Naar een duurzame cultureel-erfgoedwerking'. Tijdens een infomoment op 30 mei dat wordt georganiseerd door de afdeling Cultureel Erfgoed, wordt het nieuwe cultureel-erfgoeddecreet toegelicht. Inschrijven kan nog enkele dagen...

Handels- en dienstvoertuigen in ETWIE-kennisbank (publicatie)

In 2015 inventariseerde en fotografeerde het Karrenmuseum bij 23 erfgoedbewaarders in Vlaanderen ruim 300 historische handels- en dienstvoertuigen. Bekende voorbeelden hiervan zijn o.a. bakkerskarren, brouwerswagens, handelstriporteurs, havenvoertuigen, brandweerwagens, begrafeniswagens, defensiewagens en omnibussen. Het Karrenmuseum ontwikkelde ook een typologie om de verschillende soorten voertuigen te kunnen onderscheiden en classificeren. PACKED vzw was één van de partners in dit project. Een andere partner, ETWIE - Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed, ontsluit nu via haar kennisbank online de inventaris handels- en dienstvoertuigen.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2016 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be