Denk mee over DE BASIS voor Auteursrechtenbeheer (oproep)

Eind september lanceerde Digitaal Erfgoed Nederland DE BASIS voor Auteursrechtenbeheer. DEN is benieuwd naar feedback en ervaringen uit het veld.

Erfgoedzorg in de kunstensector / TRACKS (Update)

Om de toolbox voor archief- en collectiezorg dichter bij de kunstensector te brengen en om jonge kunstenaars te sensibiliseren om zorg te dragen voor hun eigen archief, werd er dit najaar gestart met een aantal gastcolleges bij Vlaamse kunsthogescholen. Bij KASK Gent en Antwerpen maakten studenten vrije kunsten kennis met het wat, waarom en hoe van de archief- en collectiezorg. Bovendien werd ook een kortlopend onderzoek naar de archieven en collecties in de sector van de beeldende kunsten opgestart.

Vervolgprojecten persistente identificatie (Update)

Eind oktober 2014 werd het project ‘Persistente identificatie’ met succes afgerond. De resultaten van het project hebben aangetoond dat het gebruik van persistente URI’s het beheer van collectiedata stroomlijnt, de uitwisseling van collectiedata efficiënter maakt en de dynamische verwerking van collectiedata in andere websites of mobiele toepassingen makkelijker maakt. In 2014-2015 breien we daarom een vervolg aan dit traject.

Steun behoud opleiding IBW (Oproep)

Omwille van de besparingen die zijn aangekondigd deze zomer, is de beslissing gevallen dat de opleiding postgraduaat in Informatie- en bibliotheekwetenschap (IBW) aan de Universiteit Antwerpen na dit academiejaar wordt stopgezet. Deze informatie- en bibliotheekopleiding is de enige in zijn soort en wordt aan geen enkele andere universiteit of hogeschool gegeven.

deadline 16 november

CEST genomineerd voor Bib Web Awards 2014 (Oproep)

De online toolbox CEST werd genomineerd voor de categorie 'Groot gezien' van de 3de Bib Web Awards! Op maandagavond 8 december 2014 reikt de Bibliotheekschool van Gent in haar auditorium voor de derde keer deze Bib Web Awards uit. Stem CEST mee naar de overwinning.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2014 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be