CEST: De DigiTest van CAVA/VUB-universiteitsarchief (publicatie)

Medewerkers van CAVA en het VUB-universiteitsarchief publiceerden met de medewerking van PACKED vzw op CEST een heldere tekst over hun DigiTest, een analyse-instrument voor archiefvormers om de actuele situatie van hun digitale administratie in kaart te brengen. Hoe je zelf met deze tool aan de slag kan gaan, wordt ook concreet gemaakt via een beknopt praktijkvoorbeeld.

TRACKS: Boekman 110 over culturele archieven (bespreking)

Het Nederlandse tijdschrift Boekman wijdde het voorjaarsnummer van 2017 aan culturele archieven. De brede waaier van het Nederlandse culturele geheugen komt erin aan bod. Naast de eerder traditionele sector van overheidsarchieven is er ook aandacht voor particuliere archieven, bijvoorbeeld uit de kunstensector. TRACKS, dat PACKED vzw coördineert, komt aan bod als voorbeeldpraktijk.

TRACKS: schrijfweek Wikify podiumkunsten @ het theaterfestival (verslag)

Samen met Het Firmament zet PACKED vzw de schouders onder een betere representatie van de Vlaamse podiumkunsten op Wikipedia. De meest geraadpleegde encyclopedie ter wereld vertoont immers lacunes en bevat onvolledige informatie over de vele podiumkunstenaars die actief waren of zijn in Vlaanderen en Brussel. Wikipedia is een evidente, maar toch vaak over het hoofd geziene plek om de zichtbaarheid van het kunstenerfgoed en de artistieke praktijk te vergroten. Het jaarlijkse TheaterFestival was een uitgelezen gelegenheid om mensen die hieraan willen meewerken bij elkaar te brengen door middel van schrijfsessies.

26 september 2017

TRACKS: presentatie voor cultuurmakers in Nederland

Op 26 september 2017 organiseert Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) in samenwerking met de partners in het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE), PACKED vzw en TRACKS een workshop over de digitale bewaring van culturele informatie. De deelnemers kunnen er samen met de experts van DEN en zijn partners kennismaken met de problematiek van digitale bewaring, mogelijke digitale duurzaamheidsacties en preserveringstools. PACKED-medewerker Bart Magnus presenteert er de ondersteuning die PACKED vzw en de andere TRACKS-partners sinds 2013 aan de Vlaamse en Brusselse kunstensector aanbieden.

AMSAB-ISG: Digital Dreams (conferentie)

Van 6 tot 9 september vinden in de Waalse Krook in Gent de 48ste Annual Conference of IALHI-International Association of Labour History Institutions en de 20ste Anniversary Conference of Worklab-International Association of Labour Museums plaats onder de titel ‘Digital Dreams - Information Technology, Social History Research and the Future of Archives, Museums and Libraries’. Gastheer is Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis. PACKED vzw ondersteunt het evenement en is op 8 september 2017 samen met Ghent Centre for Digital Humanities verantwoordelijk voor de parallelsessie 2. Method. PACKED-medewerkers Alina Saenko, Bert Lemmens, Sam Donvil, Nastasia Vanderperren en Rony Vissers zullen er spreken over persistente identificatie, samenwerking met de Wikimedia-platformen en het beheer van digitale resources.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be