Archiving the Arts (lancering)

IMAP lanceert een nieuwe website met als doel mediakunstenaars en collectiebeheerders kennis ter beschikking te stellen die kan helpen bij de overlevering van unieke werken. IMAP ontwikkelde dit instrument om gevalstudies uit de dagelijkse praktijk ter beschikking te delen. Kunstenaars die met video, audio en digitale materialen werken, worden immers voor specifieke uitdagingen geplaatst.

TRACKS en WIKIDATA op CAVA Studiedag 'Schaalvergroting door samenwerking in de erfgoedsector'

Het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA) organiseert een studiedag over schaalvergroting en samenwerking in de erfgoedsector.
De versnippering van de Vlaamse erfgoedsector is een bekend gegeven. Toch zijn er de voorbije jaren projecten geweest die een schaalvergroting beoogden, gaande van een tijdelijke krachtenbundeling, over meer langdurige samenwerking tot een heuse fusie, waardoor een heel andere speler tot stand komt. Zowel tijdelijke als permanente schaalvergrotingen tekenen en hertekenen het Vlaamse erfgoedlandschap voortdurend.

PACKED vzw zal op deze studiedag twee projecten voorstellen : enerzijds TRACKS, anderzijds het traject rond persistente identificatie met nadruk op Wikidata, beide projecten waarin we als expertisecentrum digitaal erfgoed met een breed scala aan partners samenwerken.

25 - 27 februari 2016

Hack your photo heritage (evenement)

Hoe kan de creatieve industrie verborgen fotografische schatten hergebruiken op smartphones en het web? Om deze vraag te onderzoeken kan je eind februari afzakken naar het FabLab in Heverlee. In het kader van het project EuropeanaSpace, waar ook PACKED vzw aan deelneemt, organiseert KULeuven er een driedaagse fotografie-hackathon. Een oproep voor erfgoedprofessionals, designers, creatieve ondernemers, fotografen, ...

5 maart 2016

More With Tourism (hackaton)

De voorbije maanden was PACKED vzw in een adviserende rol betrokken bij het project : ‘Towards a sustainable mobile tourism guide’ In dit kader wordt op 5 maart in Mechelen een hackaton georganiseerd.


TRACKS praktijkvoorbeeld : AANGETASTE FILMS EN MAGNEETBANDEN

In het archief van Opera Ballet Vlaanderen werd in de nasleep van het maken van de inventaris van de audiovisuele en digitale archieven in de podiumkunstensector een doos filmmateriaal aangetroffen met een azijngeur. Omdat werd gevreesd dat het materiaal is aangetast door het azijnsyndroom, werden tests uitgevoerd met A-D strips. Deze tests wezen uit dat het filmmateriaal daadwerkelijk is aangetast. De directie van Opera Ballet Vlaanderen heeft hierop beslist het aangetaste materiaal in bewaring te geven bij Cinematek. Tegelijkertijd werd VIAA gecontacteerd met de vraag om binnen afzienbare tijd het materiaal te digitaliseren zodat de inhoud ervan kan worden veiliggesteld.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2016 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be