PrestoCentre lanceert AV Insider (Publicatie)

PrestoCentre, het kennisplatform dat ontstond uit PrestoPrime en aanverwante PRESTO-projecten, lanceert een nieuw tijdschrift: AV Insider. Het tijdschrift richt zich op professionelen uit de audiovisuele sector en beoogt een blik te werpen achter de schermen van de digitale audiovisuele preservering. Het tijdschrift wordt geschreven door mensen die zelf actief zijn in de audiovisuele sector en gaat in op actuele problemen, nieuwe ontwikkelingen en toekomstperspectieven. Ieder nummer behandelt een nieuwe thema. Het thema van het eerste nummer is Play, Pause and Press Forward.

Vrijgeven via het internet van metadata over werken uit collecties van cultureel-erfgoedinstellingen (Standpuntbepaling)

De gebruikersgroep auteursrecht en cultureel erfgoed is een platform voor de verdediging van de belangen van cultureel-erfgoedinstellingen en -organisaties (museums, archieven, erfgoedbibliotheken en anderen) als gebruikers van cultureel erfgoed en het algemene publieksbelang met betrekking tot de auteursrechten. De groep lanceerde op 16 mei 2011 een standpuntbepaling rond het vrijgeven via het internet van metadata over werken uit collecties van cultureel-erfgoedinstellingen. Het debat rond het vrijgeven van metadata is op dit moment actueel omdat Europeana haar Data Provider Agreement en Data Aggregator Agreement wil vervangen door het nieuwe Data Exchange Agreement, dat het hergebruik van metadata toelaat - ook voor commerciële doeleinden. De gebruikersgroep maakte haar standpunt dan ook over aan medewerkers van de Europeana Foundation, de Executive Committee van de Europeana Foundation en het agentschap Kunsten en Erfgoed.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be