PACKED vzw: communicatie en kennisdeling (update )

Om het werk van PACKED vzw nog beter vindbaar te maken voor geïnteresseerden, hebben we het afgelopen jaar een evaluatie gemaakt van onze communicatiekanalen en -instrumenten. Onze nieuwsbrief zal maandelijks blijven verschijnen. In de sectie Publicaties op www.projectcest.be vind je sinds kort een opgeschoond en aangevuld overzicht van documenten over digitalisering in de cultureel-erfgoedsector die wijzelf of anderen schreven. Hiernaast hebben we op Slideshare een selectie van presentaties verzameld die PACKED-medewerkers in 2016 creëerden. En ook op Twitter kun je PACKED vzw volgen.

6 januari 2017

MuseumNext Europe Conference Rotterdam: indienen papers (oproep)

Museumnext is een internationale conferentie over de toekomst van musea die sinds 2009 plaatsvindt in de belangrijkste culturele steden ter wereld. De conferentie is een catalysator voor innovatie, transformatie en samenwerking in musea, galerieën en erfgoedsites. Op de editie van 2016 die van 26 tot 28 juni 2017 plaatsvindt in Rotterdam worden meer dan 900 aanwezigen uit 32 landen verwacht. Elke MuseumNext-conferentie heeft een eigen thema. In Rotterdam is thema Museum Gamechangers, mensen, ideeën en technologieën in die het landschap van de sector veranderen. Papers kunnen worden ingestuurd tot 6 januari 2017.

PRESERVE THIS: overzicht van online seminars over (digitale) preservering (website)

Preserve This biedt een overzicht van vormingsreeksen en opleidingen rond preservering. Voorbeelden zijn 'Intro to AV preservation', 'Intro to Digital Preservation' en 'Disaster Planning Tech Tools and Apps'. De aanpak is praktisch: de intro tot digitale preservering geeft deelnemers bv. de basics mee van het begrijpen van digitale bestanden, metadata, het plannen van digitale bewaring, bestandsintegriteitscontrole, en pistes om een strategie en software voor je organisatie te implementeren. Daarna krijgen ze via tools als een quiz of huiswerk de kans om gelezen documenten en gevolgde lessen te synthetiseren, en kunnen via email de lesgever contacteren.

8 - 9 februari 2017

Future Proof!? Strategieën voor het conserveren van interactieve digitale kunst. (symposium)

In samenwerking met het SBMK (Stichting Behoud Moderne Kunst) en het Stedelijk Museum Schiedam organiseert LIMA op 8 en 9 februari 2017 het symposium 'Future Proof!? Strategieën voor het conserveren van interactieve digitale kunst.' Het programma Conservering mediakunst is onderdeel van het project Future Proof, een samenwerking tussen kunstenaar Geert Mul en LIMA. Een aantal werken uit de huidige tentoonstelling van Mul zal functioneren als casus voor het onderzoeken en ontwikkelen van een protocol, voor Mul en andere mediakunstenaars. Het doel daarvan is hen te ondersteunen in het conserveren van het eigen oeuvre bestaande uit ‘digital-born art’, zodat dit cultureel erfgoed kan worden geconserveerd voor de toekomst.

Artists' Studio Archives: Managing Personal Collections & Creative Legacies (publicatie)

Art Libraries Society of North America (ARLIS/NA) publiceert Artists' Studio Archives: Managing Personal Collections & Creative Legacies, een gids voor kunstenaars, hun assistenten en anderen die pogingen doen om de studio-archieven van kunstenaars te bewaren. De gids is gebaseerd op praktijkscenario's en best practices in archivering en bewaring. Hij heeft als doel om kunstenaars bij te staan in iedere fase van hun carrière, en is bruikbaar voor de nog te ontdekken kunstenaar, de opkomende kunstenaar, tot de gerenommeerde kunstenaar als de kunstenaar op het einde van zijn carrière.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be