22 en 29 april 2017

Schrijf mee over Dans in Brussel op Wikipedia! (edit-a-thons)

Brussel wemelt van bekende en minder bekende dansers, choreografen, gezelschappen en dansscholen. Internationaal staat onze hoofdstad bekend als een ‘Mekka van de dans’. Toch vinden we slechts weinig en onvolledige informatie over die rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om daarin verandering te brengen! PACKED vzw en Het Firmament organiseren in samenwerking met Wikimedia België, en met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, twee schrijfsessies rond dans in Brussel.

Europeana Space: voortzetting MOOC

In het kader van het educatieve luik van het project EuropeanaSpace, dat liep van februari 2014 tot en met januari 2017 en waarin PACKED vzw partner was, werd een Massive Open Online Course (MOOC) ontwikkeld m.b.t. een creatieve omgang met erfgoed. Die MOOC is gericht op een divers publiek en kan gepersonaliseerd worden, zowel wat de modules als tempo betreft. Hij blijft de komende jaren op het programma staan. Je kan een idee krijgen van de MOOC in de video...

15 mei 2017

Museumvereniging Nederland: Museumkennisdag

De Museumvereniging Nederland organiseert in het Louwman Museum (Den Haag) de Museumkennisdag met als centraal thema ‘Ondernemende Musea’. Deelnemers worden uitgedaagd om na te denken over ondernemerschap, samenwerking en duurzame impact. Onder bezielende leiding van Hadassah de Boer en Jorn Matena luisteren we onder meer naar Giel Pastoor van Parktheater Eindhoven en Ronald Kooyman van het Louwman Museum, en sprekers van o.a. Google Art Institute, KLM en Wikicommons over trends binnen en buiten de museumwereld. Daarnaast zijn er expertmeetings over de ideale museumwinkel, crowdfunding, en het vergroten van de impact van een museum in een stad. Deze dag richt zich tot alle museumprofessionals, van curator en collectiebeheerder tot museumshopmedewerker.

Oude dragers en hardware gezocht voor Resurrection Lab

Deze maand heeft PACKED vzw het project Resurrection Lab in samenwerking met iMAL gelanceerd. Dit project heeft als doel het doorgeven, preserveren en ontsluiten van een collectie werken die vaak ontoegankelijk geworden zijn door de veroudering van hun dragers, formaten en de hardware- en software-omgeving nodig om ze te lezen of bekijken. Heb jij als kunstenorganisatie, cultureel-erfgoedinstelling of kunstenaar nog born-digital werken of content met culturele waarde die op een oude floppy, harde schijf of computer staat, dan kan je ons contacteren om te kijken of we je kunnen helpen er terug toegang toe te krijgen. Dit project verzamelt in deze eerste fase alle nodige hardware en software om deze werken te preserveren. Ook als je dus nog oud materiaal hebt dat je niet meer nodig hebt, en dat nuttig zou kunnen zijn voor ons project, kan je PACKED vzw contacteren en ons helpen born-digital erfgoed te redden.

De Krook: Stadsbibliotheek & centrum voor digitale innovatie (opening)

In Gent ging afgelopen weekend de Krook open. Het kloppend hart van de site is het nieuwe gebouw waarin de stadsbibliotheek gevestigd is. Met meer dan 2000 bezoekers per dag maakt de stadsbibliotheek deze plek tot een bruisende ontmoetingsplaats. De Krook wil iedereen de mogelijkheid geven om de snel evoluerende informatietechnologie te begrijpen, ervaren en ermee aan de slag te gaan. De kruisbestuiving met UGent en imec brengt vele talenten samen. Bij PACKED vzw hopen we dat de Krook ook een vruchtbare omgeving voor projecten rond digitalisering en erfgoed wordt.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be