Overleg Cultureel Erfgoed vzw (OCE) opgericht (Lancering)

Op 26 maart werd in Gent een formele belangenbehartiger voor de cultureel-erfgoedsector opgericht: vzw Overleg Cultureel Erfgoed, kortweg OCE. Met deze vzw krijgt de cultureel-erfgoedsector een representatieve spreekbuis, die opkomt voor de gezamenlijke belangen in de sector. Het Overleg Cultureel Erfgoed wil bijdragen aan een duurzaam en transparant beleid, dat antwoorden geeft op actuele uitdagingen.

deadline 15 mei 2015

NEMO survey on Copyright and Museums (Oproep)

Auteursrechten en naburige rechten hebben een belangrijke impact op verschillende facetten van de werking van musea. Om de belemmerende factor van auteursrecht te kunnen aantonen, heeft NEMO (Network of European Museum Organisations) een rondvraag gelanceerd bij Europese musea.

PREFORMA start prototyping-fase (Update)

PACKED vzw is partner in het Europese project PREFORMA. In dit project wordt een Europese aanbesteding uitgeschreven voor het ontwikkelen en het inzetten van een referentie-implementatie van open source software voor de validatie van verschillende digitale formaatstandaarden. Drie leveranciers kregen groen licht voor de start van hun prototype-creatie: veraPDF consortium, Easy Innova en MediaArea.

EuropeanaSpace organiseert fotografie-hackathon (Update)

Eén van de hoofddoelen van het EuropeanaSpace project is het aanmoedigen van hergebruik van digitaal cultureel erfgoedmateriaal. Daarom worden er enkele thematische hackathons georganiseerd op verschillende locaties in Europa. Eind februari 2016 vindt een hackathon-event plaats in Leuven, met als onderwerp fotografie in al zijn facetten ...

Vervolgtraject Project Persistente Identificatie: resultaten ‘data uitgever’ & resolver beschikbaar

Het project Persistente Identificatie in samenwerking met VKC, CAHF, Lukas en Collectie Vlaamse Gemeenschap werd afgesloten in 2014. In de eerste maanden van 2015 werd de in 2014 ontwikkelde resolver beschikbaar gesteld en resulteerde het vervolgtraject ‘Hoe word ik data uitgever’ in de publicatie van een aantal nieuwe documenten op de CEST-website.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be