PrestoCentre: TechWatch Report #04 (publicatie)

In november 2016 publiceerde PrestoCentre zijn TechWatch rapport nr. 4. Dit laatste nummer behandelt nieuwe technologieën en diensten die in september 2016 werden voorgesteld op de International Broadcasting Convention (IBC) in Amsterdam. Het rapport richt zich op filmscanners, ingestsystemen voor video, open source micro services en dataopslag.

6 - 7 maart 2017

PREFORMA: innovatieworkshop en netwerksessie (aankondiging)

PACKED vzw is sinds begin 2014 partner in PREFORMA, een Europees project dat tools ontwikkelt om de overeenstemming te testen tussen een digitaal bestand en zijn formaatstandaard. Na twee succesvolle events vorig jaar in Stockholm en Berlijn, zal PREFORMA op 7 maart 2017 in Padua een derde workshop organiseren voor professionals in digitale preservering. Het doel van de workshop is te wijzen op het belang van standaardisering en validatie van bestandsformaten bij digitale langetermijnpreservering van culturele content. Ook zullen de validatietools worden gedemonstreerd die binnen het project werden ontwikkeld.

Bijdrage aan de cursus 'Aan de slag met archief en documentatie' van Heemkunde Vlaanderen

PACKED-medewerkers Nastasia Vanderperren en Rony Vissers en zullen meewerken aan de cursus 'Aan de slag met archief en documentatie' van Heemkunde Vlaanderen. Zij zullen op 29 maart en 26 april een bijdrage leveren over duurzaam digitaliseren. Het vertrekpunt is dat heel wat erfgoedverenigingen en hun vrijwilligers geïnteresseerd zijn in het digitaliseren en online publiceren van hun documentaire collectie, maar niet weten hoe eraan te beginnen.

TRACKS: werkbezoek bij MartHa!tentatief

PACKED vzw krijgt als expertisecentrum voortdurend vragen naar advies m.b.t. uiteenlopende aspecten van digitaal erfgoed. Het beantwoorden van die vele vragen is een stuk van onze werking dat voor de buitenwereld helaas meestal onderbelicht blijft. In januari trok PACKED vzw, samen met Het Firmament, bijvoorbeeld naar theatergezelschap MartHa!tentatief om te adviseren m.b.t. de door het Kunstendecreet opgelegde zorg voor het eigen archief.

EuropeanaSpace: publicaties en resultaten (update )

Het Europees project EuropeanaSpace liep in januari 2017 ten einde. PACKED vzw was sinds februari 2014 partner in dat project en mede verantwoordelijk voor de uitvoering van werkpakket 3 Content Space: Rights management for creative exploitation of Europeana content en werkpakket 5 Innovation Space: Valorisation and exploitation in the Creative Industries. Alle belangrijke publicaties van het project EuropeanaSpace zijn nu in hun definitieve digitale vorm beschikbaar op de projectwebsite. In december 2016 verscheen ook de brochure IP and Europeana Space Pilots: Case Studies, waarvan gewezen PACKED-medewerker Barbara Dierickx één van de auteurs is. De gedrukte versie ervan is verkrijgbaar bij PACKED vzw.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be