Open Definition v2.0 (Update)

Op 7 oktober kondigden Open Knowledge en de Open Definition Advisory Council de release aan van versie 2.0 van de Open Definition. De definitie “stelt principes voor die openheid definiëren in relatie tot data en content”, en speelt een cruciale rol in de ondersteuning van het groeiende open data ecosysteem.

25 november 2014

Preservation policies (Seminarie)

Op 25 november organiseert LIBIS een seminarie rond ‘Preservation Policies’, deels gebaseerd op de ervaringen binnen het Europese SCAPE-project. Barbara Sierman, Digital Preservation Manager aan de Koninklijke Bibliotheek in Nederland, vertelt tijdens het seminarie over het nut van een beleid rond preservering, het SCAPE Policy Framework en licht enkele praktische projectresultaten toe.

CO7 wint de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed 2013-2014

De uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed 2013-2014 vond plaats aan het eind van de studiedag Het Groot Onderhoud van FARO in Flagey in Brussel (14 oktober 2014). CO7, een samenwerkingsverband van gemeenten in de Westhoek, sleepte er de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed in de wacht …

FINAL WSIS TARGET REVIEW (Rapport)

Op dinsdag 10 juni is het rapport 'Final WSIS Targets Review: Achievements, Challenges and the Way Forward' verschenen. Het rapport beschrijft de staat van ICT in de wereld. Het is tot stand gekomen als onderdeel van de World Summit on the Information Society (WSIS). Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) heeft vanuit het ENUMERATE-project bijgedragen aan Target 4 van het onderzoek.

AVPRESERVE LANCEERT NIEUWE TOOL VOOR PRESERVERINGSPLANNING (Software)

AVPreserve, een Amerikaans consultancybedrijf rond media-en informatiebeheer, kondigt de release aan van hun ‘Cost of Inaction Calculator’, een gratis online tool die organisaties help bij het analyseren van de implicaties van preserveringsacties bij het omgaan met het erfgoed uit hun audiovisuele collecties.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2015 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be