Europeanaspace: video over intellectuele eigendomsrechten (publicatie)

Veel creatieve werken vallen onder de bescherming van het auteursrecht. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin daarover na te denken wanneer je bestaande werken (commercieel) wil hergebruiken. Het IPR-team van EuropeanaSpace, een best practice netwerk van partners in de culturele sector, het hoger onderwijs en de creatieve industrie, ontwikkelde richtlijnen en tools voor een veilig hergebruik van digitale culturele content, met respect voor het auteursrecht. Je verneemt daarover meer in een nieuwe video. PACKED vzw is lid van het IPR-team van EuropeanaSpace.

No Time to Wait!: Standaardisering FFV1 & Matroska (verslag )

PACKED vzw nam in juli deel aan het symposium No Time To Wait in de Deutsche Kinemathek in Berlijn. Dit symposium werd georganiseerd door het team rond de validatietool MediaConch die ontwikkeld wordt in het Europese project PREFORMA, waarin PACKED vzw werkpakketleider is. No Time To Wait bracht voor de eerste keer alle audiovisuele collecties en ontwikkelaars samen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Matroska en FFV1 tot een volwaardig, open archiveringsbestand voor audiovisueel erfgoed.

28 oktober 2016

Beschrijvingspraktijk documenteren met dataprofielen (workshop)

Archiefbank Vlaanderen en PACKED vzw nodigen je uit voor een workshop op 28 oktober in het Liberaal Archief in Gent over het documenteren van je beschrijvingspraktijk met behulp van dataprofielen. Een dataprofiel is een verzameling beschrijvingselementen die inhoudelijk gegroepeerd zijn volgens een bepaalde structuur. In deze workshop leer je hoe je dataprofielen kunt gebruiken voor het documenteren en evalueren van je beschrijvingspraktijk op zowel collectie- of bestandsniveau als op stukniveau.

6 - 7 oktober 2016

Digital Access to Textual Cultural Heritage (conferentie)

De DATeCH internationale conferentie in Poznan (Polen) brengt onderzoekers en praktijkmensen samen die op zoek zijn naar innovatieve methodes voor de creatie, transformatie en exploitatie van historische documenten in digitale vorm. De conferentie wil interdisciplinaire projecten stimuleren, en deelnemers samenbrengen die op volgende terreinen actief zijn: tekstdigitalisering en OCR, digital humanities, beeld- en documentanalyse, digitale bibliotheken en bibliotheekwetenschappen, toegepaste computerlinguistiek, crowdsourcing en tenslotte interfaces of interactie tussen mens en computer. Het goedkope inschrijvingstarief voor vroege vogels geldt tot 15 augustus.

FARO: Erfgoedapp in vier talen (lancering)

FARO lanceert de ErfgoedApp in vier talen samen met een wervende promofilm.
Bekijk de film op YouTube en deel gerust verder via Twitter, Facebook of blog. U kan de ErfgoedApp downloaden via Google Play of App Store.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2016 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be