23 april 2017

Erfgoeddag 2017: Programma (publicatie)

Op zondag 23 april is het zover. Dan zwaaien zo'n 600 erfgoedinstellingen en organisaties uit de zorgsector hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van 800 gratis activiteiten rond het thema Zorg. Het programma vind je op www.erfgoeddag.be, en kan ook bekeken worden via de gratis ErfgoedApp die je er kan downloaden.

Archivematica Camp York 2017 (verslag)

Van 4 tot 6 april vond aan de University of York het eerste Archivematica Camp in Europa plaats. Archivematica is een open source applicatie die preservering van digitaal archief op basis van het model OAIS (Open Archival Information System) mogelijk maakt. Naast OAIS zijn verschillende andere standaarden, waaronder PREMIS, METS, Dublin Core en BagIt, in de tool geïmplementeerd. PACKED-medewerker Nastasia Vanderperren was samen met medewerkers van Amsab en AMVB op het kamp aanwezig.

22 en 29 april 2017

Schrijf mee over Dans in Brussel op Wikipedia! (edit-a-thons)

Brussel wemelt van bekende en minder bekende dansers, choreografen, gezelschappen en dansscholen. Internationaal staat onze hoofdstad bekend als een ‘Mekka van de dans’. Toch vinden we slechts weinig en onvolledige informatie over die rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om daarin verandering te brengen! PACKED vzw en Het Firmament organiseren in samenwerking met Wikimedia België, en met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, twee schrijfsessies rond dans in Brussel.

Europeana Space: voortzetting MOOC

In het kader van het educatieve luik van het project EuropeanaSpace, dat liep van februari 2014 tot en met januari 2017 en waarin PACKED vzw partner was, werd een Massive Open Online Course (MOOC) ontwikkeld m.b.t. een creatieve omgang met erfgoed. Die MOOC is gericht op een divers publiek en kan gepersonaliseerd worden, zowel wat de modules als tempo betreft. Hij blijft de komende jaren op het programma staan. Je kan een idee krijgen van de MOOC in de video...

15 mei 2017

Museumvereniging Nederland: Museumkennisdag

De Museumvereniging Nederland organiseert in het Louwman Museum (Den Haag) de Museumkennisdag met als centraal thema ‘Ondernemende Musea’. Deelnemers worden uitgedaagd om na te denken over ondernemerschap, samenwerking en duurzame impact. Onder bezielende leiding van Hadassah de Boer en Jorn Matena luisteren we onder meer naar Giel Pastoor van Parktheater Eindhoven en Ronald Kooyman van het Louwman Museum, en sprekers van o.a. Google Art Institute, KLM en Wikicommons over trends binnen en buiten de museumwereld. Daarnaast zijn er expertmeetings over de ideale museumwinkel, crowdfunding, en het vergroten van de impact van een museum in een stad. Deze dag richt zich tot alle museumprofessionals, van curator en collectiebeheerder tot museumshopmedewerker.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be