15 juni 2016

Wiki Loves Art: informatiemoment voor instellingen

Tijdens de zomermaanden organiseert Wikimedia België i.s.m. PACKED vzw, FARO en een heleboel andere partners de eerste Belgische editie van ‘Wiki Loves Art’. Dit project is een uitnodiging aan het publiek om foto’s te maken van (een selectie van) collectievoorwerpen uit musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Die foto’s worden vervolgens opgeladen in het beeldarchief van Wikipedia, en komen beschikbaar onder een vrije licentie.
Dit project is voor musea een unieke kans tot meer betrokkenheid van hun erfgoedgemeenschap!
Tijdens het infomoment op 15 juni wordt het Wiki Loves Art project aan de geïnteresseerde musea toegelicht en kunnen vragen beantwoord worden.

Kunstenpunt zoekt coördinator informatiebeheer (vacature)

Kunstenpunt is hét aanspreekpunt voor alle muziekgenres, podiumkunsten en beeldende kunsten, zowel nationaal als internationaal. Zij doen aan onderzoek, hebben een uitgebreide internationale werking en ondersteunen de kunstenpraktijk en het beleid. Op dagelijkse basis verzamelen en verspreiden zij kennis en expertise over en voor de kunsten in Vlaanderen. Zij zoeken op korte termijn een coördinator informatiebeheer.

30 juni 2016

Prijs ‘Digitalisering voor Ontwikkeling’ (oproep )

De Prijs Digitalisering voor Ontwikkeling (D4D) is een nieuw tweejaarlijks initiatief van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika met steun van de Belgische Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking. De Prijs D4D kadert binnen de beleidsprioriteit van de Belgische ontwikkelingssamenwerking om in te zetten op digitale technologie als een hefboom voor ontwikkeling. Minister De Croo is immers bevoegd voor zowel Ontwikkelingssamenwerking als Digitale Agenda, wat een waaier aan unieke mogelijkheden biedt.

Online platform Historische Drukkerij Turnhout (publicatie)

Turnhout is een stad van drukkers en speelkaartenmakers. Je vindt er vandaag o.a. het Nationaal Museum van de Speelkaart en de Historische Drukkerij Turnhout. Dit laatste museum heeft zopas een online databank gelanceerd met duizenden documenten en foto's over de geschiedenis van de drukkunst. Het materiaal is afkomstig uit een privéverzameling. Net zoals het fysieke museum toont de website het verhaal van de revolutionaire veranderingen binnen het drukkersambacht onder invloed van allerlei technologische verbeteringen.

100 masters.Brussels (lancering)

De Brusselse Museumraad lanceert de website 100masters.brussels, waarop je 100 meesterwerken uit 41 Brusselse of in Brussel gevestigde musea kunt bekijken. Dat is goed nieuws, na het minder positieve nieuws van de laatste maanden over zowel Brussel als de toestand van de Brusselse musea. Tot 27 augustus wordt zowat alles uit de kast gehaald om het de kunstliefhebber naar de zin te maken. Naast de speciale website en een blog is er ook een breed activiteitenprogramma met o.a. wandelingen en gidsbeurten. Iedere dag wordt een ander meesterwerk in de kijker gezet, ook via de pers en met een affichecampagne.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2016 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be