CO7 wint de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed 2013-2014

De uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed 2013-2014 vond plaats aan het eind van de studiedag Het Groot Onderhoud van FARO in Flagey in Brussel (14 oktober 2014). CO7, een samenwerkingsverband van gemeenten in de Westhoek, sleepte er de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed in de wacht …

FINAL WSIS TARGET REVIEW (Rapport)

Op dinsdag 10 juni is het rapport 'Final WSIS Targets Review: Achievements, Challenges and the Way Forward' verschenen. Het rapport beschrijft de staat van ICT in de wereld. Het is tot stand gekomen als onderdeel van de World Summit on the Information Society (WSIS). Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) heeft vanuit het ENUMERATE-project bijgedragen aan Target 4 van het onderzoek.

AVPRESERVE LANCEERT NIEUWE TOOL VOOR PRESERVERINGSPLANNING (Software)

AVPreserve, een Amerikaans consultancybedrijf rond media-en informatiebeheer, kondigt de release aan van hun ‘Cost of Inaction Calculator’, een gratis online tool die organisaties help bij het analyseren van de implicaties van preserveringsacties bij het omgaan met het erfgoed uit hun audiovisuele collecties.

AGENTSCHAP KUNSTEN EN ERFGOED GEEFT SUGGESTIES AAN NIEUWE MINISTER VAN CULTUUR

Het Agentschap Kunsten en Erfgoed schreef een bijdrage aan de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur en werkte mee aan de algemene regeerbijdrage. Het Agentschap stelt voor om tijdens de volgende legislatuur prioritair in te zetten op vijf beleidslijnen, waaronder e-cultuur.

WEBSITE HERDENKINGSPROJECT WERELDOORLOG I (Lancering)

Het projectsecretariaat ‘100 jaar Groote Oorlog (2014-18)’ van het Departement internationaal Vlaanderen lanceert in samenwerking met Uit In Vlaanderen de 4-talige website www.2014-18.be over het Vlaamse herdenkingsproject rond Wereldoorlog I. www.2014-18.be verzamelt alle activiteiten, nieuws en informatie over de herdenking. De website biedt eveneens professionelen, gepassioneerden en geïnteresseerden een platform om met elkaar in contact te komen en informatie, ideeën of tips uit te wisselen.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2015 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be