WEBSITE HERDENKINGSPROJECT WERELDOORLOG I (Lancering)

Het projectsecretariaat ‘100 jaar Groote Oorlog (2014-18)’ van het Departement internationaal Vlaanderen lanceert in samenwerking met Uit In Vlaanderen de 4-talige website www.2014-18.be over het Vlaamse herdenkingsproject rond Wereldoorlog I. www.2014-18.be verzamelt alle activiteiten, nieuws en informatie over de herdenking. De website biedt eveneens professionelen, gepassioneerden en geïnteresseerden een platform om met elkaar in contact te komen en informatie, ideeën of tips uit te wisselen.

Presentatie project persistente identificatie op Digital Humanities Benelux

PACKED vzw werd uitgenodigd door de Digital Humanities Benelux conferentie op 12-13 juni in Den Haag om te spreken over het nut van persistente URI's voor onderzoekers. PACKED-medewerker Alina Saenko illustreerde het gebruik van URI’s met praktijkvoorbeelden uit het project 'Persistente Identificatie' dat PACKED op dit moment uitvoert in samenwerking met VKC, CAHF, LUKAS en de Collectie Vlaamse Gemeenschap. De presentatie is nu online beschikbaar.

De SARC brengt advies uit over VIAA (Publicatie)

De Strategische Adviesraad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC) brengt in samenwerking met de Sectorraad Kunsten en Erfgoed en de Sectorraad Media op eigen initiatief advies uit over het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA). De SARC meent dat VIAA een geschikt instrument is om de uitdagingen aan te gaan, en steunt het instituut in zijn ambities. Om deze te kunnen realiseren, is het nodig dat het instituut van een tijdelijke opdracht kan evolueren naar een permanente, stabiele structuur die op lange termijn kan werken.

Modulair vormingstraject Duurzaam Digitaal Beheren (Vorming)

Digitaliseren is zo veel meer dan foto's onder een scanner leggen. Kennis over en inzicht in modellen, richtlijnen en standaarden voor het registreren, digitaliseren, bewaren en publiceren is onontbeerlijk voor een goed digitaliseringsproject, een efficiënt beheer van digitaal archief of een degelijke ontsluiting van digitale objecten. Alleen zo kan u juiste en duurzame beslissingen nemen. Om beheerders van digitale collecties hierbij te helpen organiseren FARO en PACKED vzw een modulair vormingstraject over het duurzaam beheren van digitale collecties. In het najaar van 2014 komen er nog enkele modules aan bod.

1 september 2014 - 2 september 2014

Save the Date - Preserving PDF: identify, validate, repair (Workshop)

Begin september organiseert de Open Planets Foundation (OPF) een workshop in Hamburg rond het PDF-bestandsformaat en tools voor zijn identificatie, validatie en herstel. OPF is een not-for-profit-organisatie die als host en marktplaats fungeert voor software, vraagstukken, fondsen en onderzoekers rond digitale duurzaamheid. Deze stichting is door financiering met lidmaatschapsgeld in staat om een continue basis te bieden voor het doorontwikkelen van R&D-oplossingen naar productie-tools en services.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2014 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be