Steun behoud opleiding IBW (Oproep)

Omwille van de besparingen die zijn aangekondigd deze zomer, is de beslissing gevallen dat de opleiding postgraduaat in Informatie- en bibliotheekwetenschap (IBW) aan de Universiteit Antwerpen na dit academiejaar wordt stopgezet. Deze informatie- en bibliotheekopleiding is de enige in zijn soort en wordt aan geen enkele andere universiteit of hogeschool gegeven.

deadline 16 november

CEST genomineerd voor Bib Web Awards 2014 (Oproep)

De online toolbox CEST werd genomineerd voor de categorie 'Groot gezien' van de 3de Bib Web Awards! Op maandagavond 8 december 2014 reikt de Bibliotheekschool van Gent in haar auditorium voor de derde keer deze Bib Web Awards uit. Stem CEST mee naar de overwinning.

24 februari 2014 - 26 februari 2014

Digital Fashion Futures (Conferentie)

In samenwerking met het MoMu, het modemuseum van de Provincie Antwerpen, organiseert Europeana Fashion zijn derde jaarlijkse conferentie in Antwerpen. Digital Fashion Futures onderzoekt de toekomst van digitale mode-initiatieven en brengt verschillende online modeplatforms en vernieuwende initiatieven uit de culturele erfgoedsector samen. Via lezingen, workshops, events, wordt onderzocht welke rol digitale inhoud kan spelen in het toekomstig modelandschap.

22 november 2014

Digitaal geheugenverlies (Docu / debat)

Op de slotdag van RECUP presenteert Theater Zuidpool samen met de VPRO en Het Bos de Tegenlicht-documentaire ‘Digitaal geheugenverlies’. Centraal staat de vergankelijkheid en dreigende onbeheer(s)baarheid van (digitale) archieven, van overheidsarchieven en alle mogelijke websites tot persoonlijke herinneringen op sticks, schijven, disketten, floppies of banden allerhande. Aansluitend volgt een debat over de problematiek met o.a. Rony Vissers (PACKED vzw).

Over de onbetrouwbaarheid van beschrijfbare cd's voor langetermijnopslag (Artikel)

Beschrijfbare cd’s en dvd’s zijn jarenlang massaal gebruikt voor de opslag van gedigitaliseerd en born-digital materiaal. De lage kostprijs, grote beschikbaarheid en gemakkelijke toegang zijn enkele van de redenen waarom ze zo populair zijn. Emanuel Lorrain (PACKED vzw) beschrijft in dit artikel waarom deze dragers toch niet zo betrouwbaar zijn voor langetermijnopslag.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2015 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be