PACKED op Informatie aan Zee (verslag)

PACKED was op IAZ aanwezig met informatiesessies over Persistente URI’s, de digitale strategie voor het nieuwe museum voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant van de Provincie Antwerpen, gratis educatieve tools in het kader van Athenaplus, en tenslotte, kwaliteitscontrole bij digitalisering.

Dit waren de vier presentaties door PACKED-medewerkers:

ontdek de kranten uit de eerste wereldoorlog nu online

Via nieuwsvandegrooteoorlog.be zijn vanaf vandaag meer dan 360.000 pagina’s Belgisch persmateriaal uit de Eerste Wereldoorlog online toegankelijk. Twee jaar lang werkte het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) met de Vlaamse Erfgoedbibliotheek, PACKEDvzw en dertien cultureel-erfgoedorganisaties, aan het inventariseren, digitaliseren en online brengen van honderdduizenden krantenpagina’s uit 1914-1918.

29 oktober 2015

Digitale archieven bij kunstenaars en kunstenorganisaties (workshop)

PACKED vzw organiseert een workshop over duurzaam digitaal beheren voor kunstenaars en kunstenorganisaties bij iMAL. Als voorbereiding wordt alvast gestart met het in kaart brengen van het iMAL-archief.

VERSLAG GEVALSTUDIE PRESERVERING VIDEO-INSTALLATIE MARIE-JO LAFONTAINE (publicatie)

PACKED vzw werkte samen met S.M.A.K. rond de restauratie en preservering van 'A las cinco de la tarde', een multiscreen video-installatie van Marie-Jo Lafontaine uit 1984. Annika Rahm maakte in het kader van haar stage bij PACKED vzw en S.M.A.K. een verslag van de preservering van dit werk, dat nu in het Engels beschikbaar is op de SCART-website.

PACKED vzw ZOEKT STAGIAIR (M/V) VOOR NIEUWE SKIN WEBSITE CEST (oproep )

PACKED vzw is op zoek naar een student (m/v) die in september een onbetaalde stage wil uitvoeren. We werken aan een nieuwe structuur voor de website www.projectcest.be. Deze website is gebaseerd op Mediawiki. Naast de technische wijzigingen zijn we ook op zoek naar een nieuwe look. Het is jouw taak om voor de website een nieuwe skin te ontwerpen in samenwerking met de medewerkers van PACKED vzw, en hem nadien ook te implementeren in de wiki.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2015 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be