25 juni 2015

Archief voor de toekomst (symposium Tilburg)

In het project Archief voor de Toekomst onderzoekt bkkc de problematiek rondom het behoud en beheer van werken en archieven van hedendaagse beeldend kunstenaars, specifiek in relatie tot hun nalatenschap. Op het gelijknamig symposium in Museum De Pont in Tilburg, wordt TRACKS toegelicht en wordt dieper ingegaan op ons onderzoek naar archieven in de sector van de beeldende kunsten.

18 juni 2015

Praktijkmiddag Born Digital Erfgoed van de museumvereniging (NL)

Op donderdag 18 juni 2015 organiseren Sectie Informatieverzorging Musea in Nederland (SIMIN), de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) en de Culturele Coalitie Digitale Duurzaamheid (CCDD) een praktijkmiddag over de duurzame toegankelijkheid van born digital erfgoed.

8 juni 2015

(Erf) Goed documenteren (studiedag Rubenianum)

Op maandag 8 juni 2015 organiseert het Rubenianum een studiedag gewijd aan de herwaardering van documentatie binnen het cultureel erfgoedveld. Standaarden voor museumdocumentatie focussen doorgaans op het documenteren van museumactiviteiten; maar ook objectdossiers – die van grote waarde zijn voor onderzoekers – verdienen betere aandacht. Inschrijven kan nog tot 1 juni.

14 juli 2015 - 14 augustus 2015

Zomerworkshops iMal

De Digitale Zomerworkshops van iMal zijn dit jaar al toe aan hun tiende jaar. De geplande cursussen en modules behandelen technieken die meer en meer gebruikt worden in beeldende kunst, installaties, podiumkunsten, audiovisuele kunsten of mediakunst (internetkunst, 'art code', interactiviteit). Hierbij worden ook praktijken geïntroduceerd, die gebaseerd zijn op open source software.

25 september 2015 - 26 september 2015

TechFocus III : Caring for Software-based Art (New York, september 2015) (workshop)

De groep voor elektronische media van het AIC (Amerikaans Instituut voor Conservering), het Solomon R. Guggenheim museum en de FAIC (Foundation of the American Institute for the Conservation of Historic and Artistic Works) organiseren in New York een tweedaagse workshop rond de zorg voor kunst die gebruik maakt van software: TechFocus III: Caring for Software-based Art.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2015 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be