TRACKS: Overzichtspagina basisarchiefzorg vertaald naar het Engels (publicatie)

De basisarchiefzorg waartoe meerjarig gesubsidieerde kunstenorganisaties verplicht zijn staat netjes uitgelegd op de TRACKS-website. Aangezien er ook heel wat kunstenaars en kunstenorganisaties zijn die het Nederlands niet als hun moedertaal hebben, staat er sinds kort ook een Engelstalige versie online. De achterliggende richtlijnen waren al eerder beschikbaar in het Engels. Vanaf nu is dat dus ook het geval voor de overzichtspagina over basiszorg.

DUIKEN IN DE MACHINE: INTERACTIEVE PRESENTATIEPOSTER WINT PRIJS (update)

De internationale conferentie ‘Archiving’ van de Society for Imaging Science and Technology (IS&T) richt zich op de digitale preserveringsuitdagingen. Ze vond dit jaar in mei plaats in Riga. PACKED vzw was er met medewerker Bert Lemmens vertegenwoordigd met twee projecten: het Europese project PREFORMA, en het project Duiken in de machine van erfgoedcel CO7. PACKED vzw is partner in beide projecten. De interactieve presentatieposter m.b.t. Duiken in de machine, een project over 3D-digitalisering, won er een prijs.

Studiedag Sharing is caring - BXL Extension: Opening up with Wikimedia (verslag)

Op 20 juni 2017 kwamen op initiatief van PACKED vzw en Wikimedia België medewerkers van musea, bibliotheken en archieven samen in het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium te Brussel om ideeën en ervaringen uit te wisselen i.v.m. het ontsluiten en valoriseren van digitale collecties op Wikimedia-platformen. Na een uiteenzetting over de directe aanleiding voor de studiedag, het project Wiki Loves Art, presenteerden we een reeks binnen- en buitenlandse cases uit zowel musea, bibliotheken en archieven.

TRACKS-ontmoetingsmoment (verslag)

Voor de vierde maal organiseerde PACKED vzw in samenwerking met de partners uit het TRACKS-netwerk een ontmoetingsnamiddag omtrent archief- en collectiezorg in de kunstensector. Een zwoele namiddag in het Gentse Muziekcentrum De Bijloke zorgde niet enkel voor transpiratie maar ook voor veel inspiratie. Naast kunstenaars en kunstenorganisaties waren er ook heel wat aanwezigen uit het erfgoedveld.

28 augustus - 8 september 2017

Wikify podiumkunsten op Het Theaterfestival: Schrijf mee! (oproep)

Gebruik je ook vaak Wikipedia wanneer je op het internet naar informatie zoekt? Die vrije online encyclopedie bevat een schat aan informatie. Maar wist je dat Wikipedia jou nodig heeft om mee te schrijven? Bijvoorbeeld de podiumkunsten zijn in de encyclopedie vaak maar beperkt gedocumenteerd. Het Firmament, PACKED vzw en Wikimedia België gebruiken het Theaterfestival (31 augustus – 10 september 2017) om daar samen met de Dagkrant van het festival verandering in te brengen. We nemen het festivalprogramma als uitgangspunt voor een reeks schrijfsessies waar je de kneepjes van het schrijven op Wikipedia leert.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be