FARO: Erfgoedapp in vier talen (lancering)

FARO lanceert de ErfgoedApp in vier talen samen met een wervende promofilm.
Bekijk de film op YouTube en deel gerust verder via Twitter, Facebook of blog. U kan de ErfgoedApp downloaden via Google Play of App Store.

7 augustus 2016

Indienen papers voor de AHFAP Conferentie (deadline )

De Association for Historical and Fine Art Photography (AHFAP) houdt haar jaarlijkse conferentie in 2016 op 10 november in het Imperial War Museum, London. Zij lanceren dit jaar een brede en uitgebreide oproep om papers in te dienen over alle aspecten van cultureel erfgoed-fotografie en aanverwante sectoren. Bekijk of uw projecten, verhalen en sectoroverschrijdende thema's hiervoor in aanmerking komen en dien in voor 7 augustus.

28 september 2016

Betekenisvol verbinden van erfgoedcollecties (knowledge exchange session)

Op woensdagmiddag 28 september organiseren de Sectie Informatieverzorging Musea in Nederland (SIMIN) en het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) in Den Haag een kennismiddag over terminologiebronnen in een genetwerkte erfgoedsector. Denk je dat thesauri "zó 1980” zijn? Wil je meewerken aan een grenzeloze toegang tot onze rijke erfgoedcollecties? Ben je ook benieuwd welke essentiële rol terminologiebronnen spelen bij vinden en gevonden worden? Tijdens deze middag laten we zien hoe je gebruik kunt maken van terminologiebronnen die door derde partijen ontwikkeld worden en die als open standaarden worden aangeboden. Verder horen we van experts en projectleiders uit het NDE over het landelijke netwerk van erfgoedinformatie.

18 - 20 juli 2016

No Time to Wait!: Standardizing FFV1 & Matroska for Preservation (symposium )

Deutsche Kinemathek, Zuse Institute Berlin, and MediaArea organiseren in juli een driedaags symposium over het gebruik van de FFV1 videocodec en Matroska videocontainer voor het archiveren en preserveren van audiovisueel materiaal. Het symposium is een voorbereiding op de bijeenkomst van de CELLAR werkgroep die de standaard specificaties van beide formaten heeft voorgedragen aan IETF (Internet Engineering Task Force) voor standaardisering. Het hele standaardiseringsproces wordt gefinancierd door het PREFORMA project, waarin PACKED vzw partner is.

29 - 30 november 2016

Acting on Change: New Approaches and Future Practices in Digital Preservation (conferentie)

Eind november organiseert Pericles FP7 in Londen een conferentie over duurzame preservering, toegankelijkheid, gebruik en hergebruik van digitale objecten, en hoe deze te verzekeren in een digitale omgeving die snel verandert. Technologische, semantische of culturele veranderingen maken het noodzakelijk oplossingen te ontwikkelen die toepasbaar zijn op veel verschillende bewaar-omgevingen en -praktijken.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2016 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be