28 oktober 2016

Workshop ‘Beschrijvingspraktijk documenteren met dataprofielen’ (workshop)

Archiefbank Vlaanderen en PACKED vzw, expertisecentrum voor digitaal erfgoed, organiseren een workshop rond het documenteren van jouw beschrijvingspraktijk met behulp van dataprofielen.

6 - 7 oktober 2016

Digital Access to Textual Cultural Heritage (conferentie)

De DATeCH internationale conferentie in Poznan (Polen) brengt onderzoekers en praktijkmensen samen die op zoek zijn naar innovatieve methodes voor de creatie, transformatie en exploitatie van historische documenten in digitale vorm. De conferentie wil interdisciplinaire projecten stimuleren, en deelnemers samenbrengen die op volgende terreinen actief zijn: tekstdigitalisering en OCR, digital humanities, beeld- en documentanalyse, digitale bibliotheken en bibliotheekwetenschappen, toegepaste computerlinguistiek, crowdsourcing en tenslotte interfaces of interactie tussen mens en computer. Het goedkope inschrijvingstarief voor vroege vogels geldt tot 15 augustus.

FARO: Erfgoedapp in vier talen (lancering)

FARO lanceert de ErfgoedApp in vier talen samen met een wervende promofilm.
Bekijk de film op YouTube en deel gerust verder via Twitter, Facebook of blog. U kan de ErfgoedApp downloaden via Google Play of App Store.

7 augustus 2016

Indienen papers voor de AHFAP Conferentie (deadline )

De Association for Historical and Fine Art Photography (AHFAP) houdt haar jaarlijkse conferentie in 2016 op 10 november in het Imperial War Museum, London. Zij lanceren dit jaar een brede en uitgebreide oproep om papers in te dienen over alle aspecten van cultureel erfgoed-fotografie en aanverwante sectoren. Bekijk of uw projecten, verhalen en sectoroverschrijdende thema's hiervoor in aanmerking komen en dien in voor 7 augustus.

28 september 2016

Betekenisvol verbinden van erfgoedcollecties (knowledge exchange session)

Op woensdagmiddag 28 september organiseren de Sectie Informatieverzorging Musea in Nederland (SIMIN) en het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) in Den Haag een kennismiddag over terminologiebronnen in een genetwerkte erfgoedsector. Denk je dat thesauri "zó 1980” zijn? Wil je meewerken aan een grenzeloze toegang tot onze rijke erfgoedcollecties? Ben je ook benieuwd welke essentiële rol terminologiebronnen spelen bij vinden en gevonden worden? Tijdens deze middag laten we zien hoe je gebruik kunt maken van terminologiebronnen die door derde partijen ontwikkeld worden en die als open standaarden worden aangeboden. Verder horen we van experts en projectleiders uit het NDE over het landelijke netwerk van erfgoedinformatie.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2016 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be