30 januari 2017

Indienen voorstellen Informatie Aan Zee 2017 (deadline)

Informatie Aan Zee gooit de deuren open: maatschappelijke en technologische ontwikkelingen, managementtrends of nieuwe beleidskaders: ze laten de bibliotheek- en archiefsector niet onberoerd. Innoveren is een noodzaak. Voorstellen kunnen worden ingestuurd tot 30 januari 2017, en je kan ook je favoriete onderwerp, thema of spreker doorsturen.

Communicatiekanalen PACKED vzw

PACKED vzw heeft het afgelopen jaar een evaluatie gemaakt van de huidige communicatiekanalen en instrumenten om onze expertise te delen. We willen de resultaten van ons werk nog beter vindbaar maken voor geïnteresseerden, en zetten daarom nog even enkele van onze communicatiekanalen op een rijtje. De nieuwsbrief blijft tien keer per jaar verschijnen aan het begin van de maand. Op CEST/Publicaties vind je een overzicht van documenten over digitalisering in de erfgoedsector die wijzelf of anderen produceren. Deze lijst werd zopas stevig opgeschoond en aangevuld. Op Slideshare werd een selectie presentaties verzameld, en je kan ons tenslotte ook volgen op twitter.

6 januari 2017

Indienen papers voor MuseumNext Europe Conference Rotterdam (deadline)

Museumnext is een reeks conferenties over de toekomst van musea, die telkens plaatsvindt in de Culturele Hoofdsteden sinds 2009. De conferentie is een catalysator voor innovatie, transformatie en samenwerking in musea, galerijen en erfgoedsites. Op de editie van 2016 die van 26 tot 28 juni 2017 plaatsvindt in Rotterdam worden meer dan 900 aanwezigen uit 32 landen verwacht.
Elke MuseumNext conferentie heeft een thema, waarrond de community samenkomt om de toekomst van musea te bespreken. Voor deze conferentie is dit thema geïnspireerd door de wens om die mensen, ideeën en technologieën in de schijnwerper te zetten, die het landschap van de sector veranderen: Museum Gamechangers. Dit kan slaan op cultureel ondernemers of directies, technologieën, praktijken, samenwerkingsverbanden, publieken. Voorstellen kunnen worden ingestuurd tot 6 januari 2017.

PRESERVE THIS: overzicht van online seminars over (digitale) preservering (website)

Preserve This biedt een overzicht van vormingsreeksen en opleidingen rond preservering. Voorbeelden zijn 'Intro to AV preservation', 'Intro to Digital Preservation' en 'Disaster Planning Tech Tools and Apps'. De aanpak is praktisch: de intro tot digitale preservering geeft deelnemers bv. de basics mee van het begrijpen van digitale bestanden, metadata, het plannen van digitale bewaring, bestandsintegriteitscontrole, en pistes om een strategie en software voor je organisatie te implementeren. Daarna krijgen ze via tools als een quiz of huiswerk de kans om gelezen documenten en gevolgde lessen te synthetiseren, en kunnen via email de lesgever contacteren.

8 - 9 februari 2017

Future Proof!? Strategieën voor het conserveren van interactieve digitale kunst. (symposium)

In samenwerking met het SBMK (Stichting Behoud Moderne Kunst) en het Stedelijk Museum Schiedam organiseert LIMA het symposium 'Future Proof!? Strategieën voor het conserveren van interactieve digitale kunst.' Het programma Conservering mediakunst is onderdeel van het project Future Proof, een samenwerking tussen kunstenaar Geert Mul en LIMA. Een aantal werken uit de huidige expositie van Mul zal functioneren als casus voor het onderzoeken en ontwikkelen van een protocol, voor Mul en andere mediakunstenaars, teneinde hen te ondersteunen in het conserveren van het eigen oeuvre bestaande uit ‘digital-born art’, zodat dit cultureel erfgoed kan worden geconserveerd voor de toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2016 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be