FINAL WSIS TARGET REVIEW (Rapport)

Op dinsdag 10 juni is het rapport 'Final WSIS Targets Review: Achievements, Challenges and the Way Forward' verschenen. Het rapport beschrijft de staat van ICT in de wereld. Het is tot stand gekomen als onderdeel van de World Summit on the Information Society (WSIS). Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) heeft vanuit het ENUMERATE-project bijgedragen aan Target 4 van het onderzoek.

WORKSHOP TERMINOLOGY & ONTOLOGY: THEORIES AND APPLICATIONS (Oproep)

De TOTh workshop wordt dit jaar georganiseerd door de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Deze conferentie over meertaligheid in het digitaal cultureel erfgoeddomein heeft nu een call for papers georganiseerd die loopt tot 30 september 2014. In deze editie van de jaarlijkse workshop zal er bijzondere aandacht zijn voor cultural content management.

AVPRESERVE LANCEERT NIEUWE TOOL VOOR PRESERVERINGSPLANNING (Software)

AVPreserve, een Amerikaans consultancybedrijf rond media-en informatiebeheer, kondigt de release aan van hun ‘Cost of Inaction Calculator’, een gratis online tool die organisaties help bij het analyseren van de implicaties van preserveringsacties bij het omgaan met het erfgoed uit hun audiovisuele collecties.

24 juli 2014

The Future of Museums (Conferentie)

Op 24 juli 2014 wordt de internationale conferentie 'The future of museums' georganiseerd. Deze online conferentie vindt wereldwijd plaats; iedereen kan gratis deelnemen via Blackboard Collaborative. De onderwerpen van de conferentie zijn gebaseerd op de vier thema’s die uit het NMC Horizon Report 2013 – The Museum Edition naar voor kwamen.

AGENTSCHAP KUNSTEN EN ERFGOED GEEFT SUGGESTIES AAN NIEUWE MINISTER VAN CULTUUR

Het Agentschap Kunsten en Erfgoed schreef een bijdrage aan de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur en werkte mee aan de algemene regeerbijdrage. Het Agentschap stelt voor om tijdens de volgende legislatuur prioritair in te zetten op vijf beleidslijnen, waaronder e-cultuur.

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2014 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be