PACKED VZW: VOLTIJDSE BIOBAAN ONDERSTEUNEND MEDEWERKER (vacature)

PACKED vzw, het expertisecentrum digitaal erfgoed, is op zoek naar een voltijds ondersteunend medewerker voor een periode van zes maanden in het kader van een beroepsinlevingsovereenkomst. Met een BIO-baan of een betaalde stage, verwerf je zowel algemene als gespecialiseerde competenties. Je zult betrokken worden bij de samenwerking met Wikimedia Belgium rond open data en cultureel erfgoed, en daarnaast ook bij de algemene werking van PACKED vzw.

30 oktober 2017

PACKED vzw: kantoor gesloten

Op maandag 30 oktober doen we een activiteit buitenshuis met het hele PACKED-team.
We zijn dus telefonisch niet bereikbaar en zullen mails pas vanaf morgen weer lezen en beantwoorden.
Telefoonnummer voor zeer dringende vragen: 0497/460196.

Dank voor uw begrip!
het PACKED-team.

10 november 2017

PACKED vzw: presentatie op studiedag Belgian Refugees 14-18

In 2016-2017 werkte Amsab-ISG aan de realisatie van een virtuele tentoonstelling over Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens WO I. Op 10 november 2017 wordt de tentoonstelling gelanceerd met een studiedag. Omdat PACKED vzw Amsab-ISG enkele keren adviseerde tijdens het creatieproces van de tentoonstelling, is PACKED-coördinator Rony Vissers uitgenodigd om op de studiedag in een presentatie dieper in te gaan op het gebruik van virtuele tentoonstellingen in de cultureel-erfgoedsector.

4 november 2017

PACKED vzw: PRESENTATIE OP WIKIMEDIA CONFERENTIE NEDERLAND

Zaterdag 4 november 2017 organiseert Wikimedia Nederland in Utrecht de tiende Wikimedia Conferentie Nederland. De conferentie bestaat uit de tracks ‘Facts matter’, ‘Community’ en ‘GLAMs’, die volledig gewijd is aan culturele en onderzoeksinstellingen en Wikimedia. Omdat PACKED vzw zowel het gebruik van Wikimediaplatformen voor cultureel erfgoed ondersteunt en stimuleert als een diverse waaier van projecten op dat gebied ontwikkelt, is PACKED-coördinator Rony Vissers uitgenodigd om er een presentatie te geven. Hij zal vertellen over de visie achter een aantal recente PACKED-projecten (zoals Wiki Loves Art, Linked Open Data publicatie met Wikidata en Documenteren van podiumkunsten uit Vlaanderen en Brussel op de Wikimediaplatformen), en de opgedane ervaringen delen.

tot 22 oktober 2017

VIAA: maak je eigen Beeldcapsule (oproep)

Met de Beeldcapsule zet het Vlaams Instituut voor Audiovisuele Archivering (VIAA) de schatten uit het audiovisueel archief van Vlaanderen online in de kijker en toont hun relevantie voor vandaag. Samen met content partners uit media, erfgoed en podiumkunsten, maar ook met het brede publiek, wil VIAA deze beelden koesteren, tot leven brengen en bewaren voor de toekomst. Tot en met 22 oktober kunnen Vlamingen uit meer dan 50 filmpjes hun favoriete archiefbeelden over vrije tijd selecteren voor hun Beeldcapsule. De vijf meest gekozen fragmenten krijgen een plaats in de ‘Beeldcapsule 2117’

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be