deadline 6 januari 2014

Projectmedewerker ‘Erfgoedzorg in de kunstensector’ (m/v) bij PACKED vzw (Vacature)

In het verlengde van het lopende project ‘Erfgoedzorg in de kunstensector’ starten PACKED vzw en het Agentschap Kunsten en Erfgoed in 2014 een samenwerking die de kunstensector wil sensibiliseren omtrent duurzaamheid en preservering in de processen van creatie, ontsluiting en presentatie. PACKED vzw is op zoek naar een medewerker (m/v) die zijn/haar schouders onder dit project wil zetten.

14 juni 2013

Open Data Dag (Evenement)

De Open Data Dag is een initiatief van de entiteit e-government en ICT-Beheer (e-IB), in samenwerking met de Vlaamse ICT-Organisatie (V-ICT-OR) en de Open Knowledge Foundation (OKFN). Aan de hand van inspirerende sprekers en boeiende workshops worden de aanwezigen geïnformeerd over de toegevoegde waarde van Open Data voor burgers, bedrijven en de eigen organisatie.

deadline 22 maart 2013

Twee projectmedewerkers (m/v) bij PACKED vzw (Vacature)

PACKED vzw zoekt twee projectmedewerkers. Eén projectmedewerker zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het project ‘Erfgoedzorg in de kunstensector’ dat de kunstensector sensibiliseert omtrent duurzaamheid en preservering in de processen van creatie, ontsluiting en presentatie. Een andere medewerker zal verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van grootschalige digitaliseringsprojecten voor audiovisueel erfgoed in het kader van de opstart van het nieuwe Vlaamse Instituut voor de Archivering en ontsluiting van Audiovisueel erfgoed (VIAA).

PACKED vzw lanceert website over de preservering van audiovisueel erfgoed (Lancering)

Evoluties zoals het snelle in onbruik raken van technologieën en formaten, de overgang van een analoge naar een digitale wereld en de immer toenemende productie van audiovisueel materiaal, plaatsen instellingen die audiovisuele collecties verzamelen, beheren en bewaren voor enorme uitdagingen. Op de website www.scart.be wordt kennis bijeengebracht over de preservering van audiovisueel erfgoed. Hij heeft als doel geheugeninstellingen en anderen te helpen bij hun preserveringstaken.

DEN en PACKED sluiten een samenwerkingsovereenkomst

DEN - Kenniscentrum Digitaal Erfgoed in Nederland en PACKED – Expertisecentrum Digitaal Erfgoed hebben hun samenwerkingsakkoord uit 2009 geactualiseerd met een nieuwe overeenkomst. Beide organisaties zullen verder samenwerken bij het verzamelen en verspreiden van expertise rond het gebruik van standaarden en richtlijnen bij het aanmaken, ontsluiten, bewaren, delen en uitwisselen van digitale erfgoedcollecties.

31 januari 2012

Cometa stap voor stap | Een workshop rond het maken van beschrijvingen op collectieniveau (Workshop)

Beschrijvingen op collectieniveau bieden informatie over een collectie als geheel, in plaats van over afzonderlijke items in een collectie. Cometa is een praktisch model dat voor en door cultureel-erfgoedinstellingen werd ontwikkeld om iedereen in Vlaanderen die collectiebeschrijvingen wil maken, snel op weg te helpen. Cometa kan worden gebruikt door alle soorten erfgoedorganisaties en door zowel professionals als amateurs. In deze workshop helpen we je op weg bij het gebruik van Cometa.

Nieuwe adresgegevens PACKED vzw - Expertisecentrum Digitaal Erfgoed

PACKED vzw - Expertisecentrum Digitaal Erfgoed verhuisde begin februari 2011 van de Koopliedenstraat 62 (1000 Brussel) naar een nieuw kantoor in de voormalige Bellevue brouwerij te Molenbeek (1080 Brussel). Onze nieuwe adresgegevens zijn vanaf heden:

PACKED vzw - Expertisecentrum Digitaal Erfgoed
Rue Delaunoystraat 58
1080 Brussel
België
Tel: ++32 (0)2 2171 405 (blijft behouden)
Mobiel: ++32 (0)486 67 36 07 (blijft behouden)

19 januari 2011

Europeana en de digitale ontsluiting van cultureel erfgoed (Conferentie)

De Europese Commissie wil de toegang verbeteren tot het (digitale) Europese cultureel erfgoed dat zich in archieven, musea, audiovisuele collecties en bibliotheken in Europa bevindt. Ze wil dat doen door middel van het unieke toegangspunt Europeana. Om die reden subsidieert de Europese Commissie momenteel verschillende projecten die mee bouwen aan het portaal Europeana. De Belgische partners in EuropeanaLocal en ATHENA, twee van deze projecten, willen met deze conferentie het traject belichten dat een instelling moet ondernemen om data publiek beschikbaar en uitwisselbaar te maken.

4 november 2010

Open Archive #2 - Frank Theys, PACKED vzw & M HKA (Evenement)

In het kader van het Open Archive #2 festival dat georganiseerd wordt door argos, vindt er op donderdag 4 november een gesprek plaats tussen Frank Theys (kunstenaar), Emanuel Lorrain & Rony Vissers (PACKED vzw) en Christine Lambrechts (M HKA) rond het werk Oratorium voor geprepareerde video player en acht monitoren (Frank Theys, 1989, collectie M HKA).

10 februari 2010

Het geheugen van de kunstenaar - over levende kunstenaarsarchieven in netwerkverband (Symposium)

Kunstenaarsarchieven hebben vandaag vaak een hybride vorm: zowel digitaal als analoog, zowel afgewerkte creaties als schetsen, bronmateriaal, administratie, … Dit creëert bijzondere uitdagingen voor de bewaring, ontsluiting en financiering, waarrond kunstenaars dikwijls vragen hebben. Na hun carrière stelt zich ook vaak de vraag naar een plek om het archief levend te houden.

24 februari 2015 - 26 februari 2014

Digital Fashion Futures (Conferentie)

Op 24, 25 en 26 februari 2015 organiseert Europeana Fashion in samenwerking met het MoMu - ModeMuseum Provincie Antwerpen een internationale modeconferentie. De conferentie Digital Fashion Futures onderzoekt de toekomst van mode en mode-erfgoed in het digitale tijdperk. Twee vragen staan centraal: hoe kan digitale mode content gebruikt worden om engagerende concepten te creëren voor hen die deze content consumeren en wat is de rol van het digitale aspect in de business modellen van de toekomst?

BRAIN-be onderzoeksprogramma (Oproep)

Het kaderprogramma voor onderzoek BRAIN-be (Belgian Research Action through Interdisciplinary Networks) integreert verschillende financieringsinstrumenten van het Federaal Wetenschapsbeleid teneinde een betere onderzoekssamenwerking te bewerkstelligen tussen de Federale Wetenschappelijke Instellingen (FWI's) en de rest van de wetenschappelijke gemeenschap. Het tracht terzelfdertijd beter in te spelen op de kennisbehoeften van alle federale departementen.

Denk mee over DE BASIS voor Auteursrechtenbeheer (oproep)

Eind september lanceerde Digitaal Erfgoed Nederland DE BASIS voor Auteursrechtenbeheer. DEN is benieuwd naar feedback en ervaringen uit het veld.

Erfgoedzorg in de kunstensector / TRACKS (Update)

Om de toolbox voor archief- en collectiezorg dichter bij de kunstensector te brengen en om jonge kunstenaars te sensibiliseren om zorg te dragen voor hun eigen archief, werd er dit najaar gestart met een aantal gastcolleges bij Vlaamse kunsthogescholen. Bij KASK Gent en Antwerpen maakten studenten vrije kunsten kennis met het wat, waarom en hoe van de archief- en collectiezorg. Bovendien werd ook een kortlopend onderzoek naar de archieven en collecties in de sector van de beeldende kunsten opgestart.

Vervolgprojecten persistente identificatie (Update)

Eind oktober 2014 werd het project ‘Persistente identificatie’ met succes afgerond. De resultaten van het project hebben aangetoond dat het gebruik van persistente URI’s het beheer van collectiedata stroomlijnt, de uitwisseling van collectiedata efficiënter maakt en de dynamische verwerking van collectiedata in andere websites of mobiele toepassingen makkelijker maakt. In 2014-2015 breien we daarom een vervolg aan dit traject.

12 februari 2015 - 13 februari 2015

EuropeanaTech 2015 (Conferentie)

De tweede editie van de EuropeanaTech conferentie zal plaatsvinden op 12 & 13 februari 2015 in de Bibliothèque nationale de France (Parijs). EuropeanaTech zal de meest recente technologische ontwikkelingen en innovaties in de context van cultureel erfgoed voorstellen – gaande van pogingen tot standardisering, via lessons learned in de dagelijkse praktijk tot fundamentele onderzoeksthema’s en disruptieve innovaties.

28 januari 2015

Lancering Erfgoed en Media (Opleiding)

Met een nieuwe driedelige opleiding wenst FARO de competenties van communicatie- , pers- en marketingwerkers in de cultureel-erfgoedsector te versterken. Als u uw (communicatieve) aanbod (nog) beter in de mediamarkt wil zetten, meer bereik en impact wil krijgen binnen de media, dan is deze opleiding beslist iets voor u ...

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2015 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be