28 augustus - 8 september 2017

Wikify podiumkunsten op Het Theaterfestival: Schrijf mee! (oproep)

Gebruik je ook vaak Wikipedia wanneer je op het internet naar informatie zoekt? Die vrije online encyclopedie bevat een schat aan informatie. Maar wist je dat Wikipedia jou nodig heeft om mee te schrijven? Bijvoorbeeld de podiumkunsten zijn in de encyclopedie vaak maar beperkt gedocumenteerd. Het Firmament, PACKED vzw en Wikimedia België gebruiken het Theaterfestival (31 augustus – 10 september 2017) om daar samen met de Dagkrant van het festival verandering in te brengen. We nemen het festivalprogramma als uitgangspunt voor een reeks schrijfsessies waar je de kneepjes van het schrijven op Wikipedia leert.

Je dompelt je onder in alle beschikbare kennis over de gezelschappen en voorstellingen te gast op het festival, je schrijft en bewerkt Wikipedia-artikels en je pikt natuurlijk voorstellingen van het festival mee.

Voor wie?
Iedereen vanaf 16 jaar die graag (encyclopedisch) schrijft of leert schrijven, zich in de podiumkunsten wil verdiepen én deel wil uitmaken van de Theaterfestivalcommunity.

Wanneer?
Twee weken elke namiddag (14u-17u) van maandag tot en met vrijdag. We starten op maandag 28 augustus met een vorming en eindigen op vrijdag 8 september.

Waar?
Kaaitheater, het festivalcentrum van Het Theaterfestival.

Wat vragen we?
-Veel goesting om te schrijven
-Deelname aan de vorming op maandag 28 augustus
-Deelname aan zoveel mogelijk schrijfsessies
-Eigen laptop en oplader

Wat krijg je?
-Een fantastische, begeleide schrijfervaring. Tips & tricks voor het schrijven en publiceren op Wikipedia.
-Een kans om Het Theaterfestival achter de schermen te ontdekken
-Drank en iets om te knabbelen tijdens de schrijfsessies
-Afhankelijk van het aantal sessies dat je meeschrijft, minimum 1 ticket/maximum 3 tickets voor een voorstelling naar keuze uit het festivalprogramma
-Afsluitend avondmaal in het festivalcentrum op 8 september

Hoe?
Vul dit formulier in.
Vragen of wensen? Stuur een mailtje naar hanne@hetfirmament.be

Organisatie: Het Firmament en PACKED vzw i.s.m. Wikimedia België en Het Theaterfestival met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be