PrestoCentre nieuws (publicatie)

PrestoCentre kondigt in de nieuwsbrief van maart heel wat nieuwe content op het kennisplatform aan. Zo werd bij de vernieuwing van de website in het of kennisplatform zo’n 500 use cases toegevoegd uit de Kennisbank Audiovisuele Archivering. Deze kennisbank wordt gehost door AVA_net, een onafhankelijke netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders in Nederland. Ook werden webinars online gezet, waaronder deze die Rebecca Chandler op 27 januari gaf over over de open source AVCC-toepassing.

Nieuwe content op het kennisplatform
Er werden zo’n 500 use cases uit de Kennisbank Audiovisuele Archivering toegevoegd aan het PrestoCentre kennisplatform. Het netwerk AVA_net wil de positie van het audiovisuele erfgoed versterken en een (kennis)platform bieden. AVA_net is een initiatief van Beeld en Geluid.
Ook de Preservation Guide van Richard Wright werd opgenomen. In de Preservation Guide van Richard Wright vind je heel veel informatie over preserveringsstrategieën en - plannen, en ook technische tips en tricks. Lees hier meer over het vernieuwde PrestoCentre.

Webinar over AVCC (publicatie)
Op 27 januari 2017 gaf Rebecca Chandler een webinar over de AVCC-toepassing, een inventarisatietool die nuttig kan zijn voor organisaties die een preseveringsactie voor audiovisuele materialen plannen, maar over weinig kwantitatieve data van hun collectie beschikken. ACVV is een open source webtoepassing en richtlijn waarmee collaboratief en efficiënt een audiovisuele collectie kan beschreven worden tot op stukniveau. De toepassing omvat ingebouwde rapportering over collectiestatistieken, berekeningen rond digitale opslag, model-vrachtlijsten, en andere info nodig om preserveringswerk met een audiovisuele collectie te kunnen plannen en prioritiseren. AVCC heeft een minimumset van vereiste en aanbevolen velden opgesteld die elementaire rechtencontrole mogelijk maakt, en collectiebeheerders in staat stelt om een omzetting naar een andere formaat te kwantificeren. Bekijk hier de webinar.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be