PrestoCentre lanceert AV Insider (Publicatie)

PrestoCentre, het kennisplatform dat ontstond uit PrestoPrime en aanverwante PRESTO-projecten, lanceert een nieuw tijdschrift: AV Insider. Het tijdschrift richt zich op professionelen uit de audiovisuele sector en beoogt een blik te werpen achter de schermen van de digitale audiovisuele preservering. Het tijdschrift wordt geschreven door mensen die zelf actief zijn in de audiovisuele sector en gaat in op actuele problemen, nieuwe ontwikkelingen en toekomstperspectieven. Ieder nummer behandelt een nieuwe thema. Het thema van het eerste nummer is Play, Pause and Press Forward.

Dit eerste nummer bestaat grotendeels uit drie secties: Archives in the Picture, Preservation Panorama en Research and Development. In Archives in the Picture vindt u onder de titel Archives on My Mind een uitgebreid interview met Tony Ageh, controller of archive development bij de BBC, en onder de titel Looking to a Digital Future een interview met Anne Van Camp, director of the archives bij Smithsonian. In Preservation Panorama stelt Julia Noordegraaf de opleiding Preservation and Presentation of the Moving Image aan de Universiteit van Amsterdam voor en Howard Besser de opleiding Moving Image Archiving and Preservation aan de New York University.

Het tijdschrift informeert niet enkel over wat er reilt en zeilt in de sector van de digitale audiovisuele preservering, maar lijkt ook bedoeld om de werking van het PrestoCentre en haar leden in de kijker te plaatsen, alsook om nieuwe leden voor het PrestoCentre te werven.

Hopelijk heeft het tijdschrift in haar volgende nummers ook aandacht voor de problemen, ontwikkelingen en toekomstperspectieven van kleinere audiovisuele collecties en van kleinere organisaties die audiovisuele collecties beheren. Zoals het rapport Tracking the reel world: a survey of audiovisual collections in Europe (Edwin Klijn en Yola de Lusenet, 2008) reeds aangaf, bestaat driekwart van alle professionele collecties uit kleine collecties van minder dan 5.000 uur. Centraal in AV Insider (en het PrestoCentre) staan vandaag nog steeds de grotere collecties.

Het eerste nummer van AV Insider is online beschikbaar op www.prestocentre.org/avinsider
Meer info over het PrestoCentre vindt u op www.prestocentre.org

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be