24 november 2017

PREFORMA: veraPDF Workshop

Op vrijdag 24 november 2017 organiseren PACKED vzw en de Koninklijke Bibliotheek van België, in samenwerking met Open Preservation Foundation, een workshop “Kwaliteitscontrole van PDF-bestanden”. De workshop richt zich specifiek op digitale archivarissen die verantwoordelijk zijn voor de preservering van PDF-bestanden.

Tijdens de workshop leer je inzicht verwerven in de technische eigenschappen van PDF-bestanden en wat je kan doen om ze voor de komende generaties te bewaren. De workshop is opgevat als een hands-on sessie waarbij de deelnemers aan de slag gaan met PDF-bestanden uit hun eigen collectie. Het doel is om met behulp van de veraPDF Conformance Checker de duurzaamheid van je PDF-bestanden te bepalen en een bewaarprofiel op te stellen voor de bestanden in jouw collectie.

De workshop gaat door in de Royal Sky Room 2 (6e verdieping) van de Koninklijke Bibliotheek en de voertaal is Engels. Het aantal deelnemers is beperkt tot vijftien.
Aanmelden kan tot vrijdag 17 november bij Piet Janssens via mail naar piet.janssens@kbr.be

Deze workshop is mede mogelijk gemaakt door het PREFORMA project met financiering van het Seventh Framework Programme for Research and Innovation van de Europese Commissie.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be