13 december 2017

PREFORMA: DPF Manager Workshop: inschrijven nog mogelijk

Op woensdag 13 december organiseren PACKED en de Koninklijke Bibliotheek van België, in samenwerking met de Universiteit van Girona, een workshop “Kwaliteitscontrole van TIFF-bestanden”. De workshop richt zich specifiek op digitale archivarissen die verantwoordelijk zijn voor de preservering van TIFF-bestanden.

Tijdens de workshop leer je inzicht verwerven in de technische eigenschappen van TIFF-bestanden en wat je kan doen om ze voor de komende generaties te bewaren. De workshop is opgevat als een hands-on sessie waarbij de deelnemers aan de slag gaan met TIFF-bestanden uit hun eigen collectie. Het doel is om met behulp van de DPF-Manager Conformance Checker de duurzaamheid van je TIFF-bestanden te bepalen en een bewaarprofiel op te stellen voor de bestanden in jouw collectie.

De workshop gaat door in de Park Room (nieuwe locatie, eerder werd aangekondigd : Royal Sky Room 2) van de Koninklijke Bibliotheek. Het aantal deelnemers is beperkt tot vijftien. Aanmelden kan tot vrijdag 8 december bij Piet Janssens per email naar .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Deze workshop is mede mogelijk gemaakt door het PREFORMA project met financiering van het Seventh Framework Programme for Research and Innovation van de Europese Commissie.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be