Oude dragers en hardware gezocht voor Resurrection Lab

Deze maand heeft PACKED vzw het project Resurrection Lab in samenwerking met iMAL gelanceerd. Dit project heeft als doel het doorgeven, preserveren en ontsluiten van een collectie werken die vaak ontoegankelijk geworden zijn door de veroudering van hun dragers, formaten en de hardware- en software-omgeving nodig om ze te lezen of bekijken. Heb jij als kunstenorganisatie, cultureel-erfgoedinstelling of kunstenaar nog born-digital werken of content met culturele waarde die op een oude floppy, harde schijf of computer staat, dan kan je ons contacteren om te kijken of we je kunnen helpen er terug toegang toe te krijgen. Dit project verzamelt in deze eerste fase alle nodige hardware en software om deze werken te preserveren. Ook als je dus nog oud materiaal hebt dat je niet meer nodig hebt, en dat nuttig zou kunnen zijn voor ons project, kan je PACKED vzw contacteren en ons helpen born-digital erfgoed te redden.

Voor wie geïnteresseerd is in de materie waar Resurrection Lab op focust, stippen we nog graag twee events in Frankrijk en Nederland aan die te maken hebben met software preservering, media-archeologie, en born-digital creatie.

Op 23 maart in Parijs organiseert INRIA Alumni een rondetafel met professionals uit de cultureel erfgoedsector over het belang van de preservering van software-erfgoed. Dit evenement vindt plaats in het Conservatoire national des arts et métiers. Meer info vind je hier

Op 8 en 9 april vindt Floppy Totaal plaats bij WORM in Rotterdam. Floppy Totaal is een festival volledig gewijd aan hedendaagse floppy disk kunst en cultuur. Dit tweedaagse internationale festival biedt een programma aan van lezingen, workshops, voorstellingen en installaties waarbij gebruik gemaakt wordt van floppy disk om publicatie, video en muziek te creëren.
Het volledige programma vind je hier.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be