14 juni 2013

Open Data Dag (Evenement)

De Open Data Dag is een initiatief van de entiteit e-government en ICT-Beheer (e-IB), in samenwerking met de Vlaamse ICT-Organisatie (V-ICT-OR) en de Open Knowledge Foundation (OKFN). Aan de hand van inspirerende sprekers en boeiende workshops worden de aanwezigen geïnformeerd over de toegevoegde waarde van Open Data voor burgers, bedrijven en de eigen organisatie.

Deze tweede Open Data Dag zal doorgaan op op vrijdag 14 juni 201, in het Boudewijngebouw, Boudewijnlaan 30, te 1000 Brussel.

Aan bod komen onder meer Phil Archer van W3C (UK) over de toekomst van Open Data in Europa, Bart Van Leeuwen van Netage.nl (NL) over het gebruik van open data bij de brandweer en Chris Taggart van OpenCorporates (UK) over open data bij bedrijven. In een panelgesprek tussen de keynotesprekers en de begeleiders van de workshops kom je te weten hoe open data economische groei en innovatie kunnen stimuleren. Verder kan je deelnemen aan enkele interactieve workshops naar keuze.

Parallel aan de plenaire sessies en workshops loopt er die dag de wedstrijd “Apps for Flanders”. De voorbije maanden zijn er verschillende “Apps for X”-wedstrijden georganiseerd op meerdere plaatsen in Vlaanderen. De winnaars en geselecteerden uit deze wedstrijden presenteren de werking van hun applicatie en hun business model voor een jury. Op het einde van de dag worden de resultaten teruggekoppeld aan de deelnemers van de Open Data Dag en vindt de prijsuitreiking plaats. Op 21 september wordt een nieuw "Apps for"-seizoen gestart met Apps for Culture.

Het programma van de Open Data Dag vind je op het Open Data Forum. Online inschrijven kan nog tot en met 7 juni 2013.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be