4 november 2010

Open Archive #2 - Frank Theys, PACKED vzw & M HKA (Evenement)

In het kader van het Open Archive #2 festival dat georganiseerd wordt door argos, vindt er op donderdag 4 november een gesprek plaats tussen Frank Theys (kunstenaar), Emanuel Lorrain & Rony Vissers (PACKED vzw) en Christine Lambrechts (M HKA) rond het werk Oratorium voor geprepareerde video player en acht monitoren (Frank Theys, 1989, collectie M HKA).

Tijdens dit gesprek zullen zij ingaan op de vraag wat er moet gebeuren om deze uitzonderlijke installatie veilig te stellen nu de weergave- en afspeelapparatuurtechnologie die het werk gebruikt, obsoleet wordt.

Oratorium voor geprepareerde video player en acht monitoren was één van de case studies in het eerste deel van het onderzoeksproject naar het behoud van afspeel- en weergaveapparatuur voor audiovisuele kunst (een samenwerking van PACKED vzw met het Nederlands Instituut voor Mediakunst (Amsterdam), M HKA en S.M.A.K.).

De installatie is te bezichtigen tijdens het Open Archive #2 festival bij argos (Brussel) van 5 november 2010 tot 11 december 2010.

Meer informatie over dit discussiemoment vindt u via de website van het Open Archive #2 festival.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be