1 oktober 2015

Lo-Cloud internationale wedstrijd digitale toepassingen (deadline )

LoCloud lanceert een internationale wedstrijd gericht op lokale cultuur en erfgoed, bestaand uit twee luiken. Eén luik ‘MyLoCloud Services’ richt zich op ontwikkelaars, aggregatoren en individuele culturele instellingen die met hun voorstel kunnen aantonen hoe ze met LoCloud Services data verzamelen of toegankelijk maken voor hun gebruikers. Een ander luik ‘MyLocalHeritage’ beoogt eerder individuele gebruikers.

LoCloud is een Best Practice netwerk van 31 partners, opgestart in 2013 als CIP ICT-PSP project, met als doel meer dan 4 miljoen digitale bronnen van Europese culturele instellingen toe te voegen aan Europeana. Er werden toepassingen, API’s en microservices ontwikkeld en nu volgt een internationale wedstrijd voor ontwikkelaars, aggregatoren en culturele instellingen die aantonen hoe ze met LoCloud services data verzamelen of ter beschikking stellen.

Daarbij gebruikte LoCloud Services kunnen zijn LoCloud Collections, The MoRe repository, Enrichment services – background linking and vocabulary matching, Geolocation service, Geocoding application, Historic placenames service, Vocabulary services, Wikimedia application, Crawler Ready Tagging Tools.

Voorbeelden van projecten die in aanmerking kunnen komen : een implementatie van het MORe repository en LoCloud microservices door een aggregator, een nieuwe applicatie gebaseerd op de LoCloud API’s (bv. voor dataverrijking of crowd-sourcing). Voorstellen moeten in de vorm van een presentatie of video worden ingediend en mogen hun oorsprong vinden in een LoCloud hackaton. Het ander luik van de wedstrijd, ‘My Local Heritage’, moedigt mensen aan om een lievelingsplek of -deel van hun lokale geschiedenis te verkennen via de online bronnen in Europeana, en hun ervaringen weer te geven in een webpagina, een blog of een video.

Winnaars worden bekendgemaakt op het LoCloud slotevent in Amersfoort,op 5 februari 2016, en reis- en verblijfkosten voor winnende deelnemers worden vergoed. Indienen kan tot 1 oktober 2015.

Algemene informatie en deelnamevoorwaarden vind je op de website van LoCloud.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be